Mii de utilizatori din Brazilia, Polonia, Canada, Statele Unite şi Marea Britanie nu au putut accesa, pentru mai multe ore, aplicaţiile Facebook, Instagram şi Messenger. În România nu s-au raportat probleme.

 

Un reprezentant al companiei a precizat că se lucrează pentru remedierea problemelor, relatează Wall Street Journal. „Lucrăm pentru a readuce lucrurile la normal cât de rapid posibil şi ne cerem scuze pentru orice inconvenienţe”, a mai spus reprezentantul Meta.

 

Noi probleme cu aplicaţiile companiei Meta

Mii de utilizatori s-au trezit că nu mai pot accesa Instagram, Facebook şi Messenger. Nu ar fi prima dată când acest lucru s-ar întâmpla. În urmă cu o lună, pentru mai bine de şase ore toate aplicaţiile companiei Meta nu au funcţionat. De data aceasta,  şi utilizatorii din ţara noastră s-au numărat printre cei ce nu au avut acces la aplicaţii.

 

Utilizatorii au reclamat că nu mai pot trimite mesaje şi nu se pot conecta, problemele fiind intermintente şi nu o întrerupere completă. Ca şi ultima dată, utilizatorii s-au „transferat” pe Twitter, care continuă să funcţioneze.

 

Reamintim că acum o lună, timp de şase ore, aplicaţiile aflate sub tutela companiei Meta, au căzut la nivel global. Aici vorbim de Instagram, Whatsup, Facebook, Messenger, aplicaţii ce nu au putut fi accesate. Facebook spunea atunci că problemele au fost cauzate de o modificare a configuraţiei routerelor. Conform sursei citată, spre miezul nopţii, toate aplicaţiile şi-au revenit şi au putut fi accesate din nou.

 

Săptămâna trecută, Facebook şi-a schimbat numele în Meta, ca parte a unui rebrand majoir. Reprezentanţii companiei au precizat că se vor extinde în domenii, cum ar fi realitatea virtulă. De luat în calcul că această modificare nu se aplică platformelor individuale, cum ar fi Facebook, Instagram şi WhatsApp.

 

CEO-ul companiei, Mark Zuckerberg a precizat că are în plan să construiască un „metavers”- o lume online în care oamenii se pot juca şi comunica într-un mediu virtual. Pentru acest lucru, ei vor trebui să folosească căşti VR.

 

De asemenea, Zuckerberg a adăugat că marca existentă nu poate ”reprezenta tot ceea ce facem astăzi” şi trebuie să se schimbe.

 

 

 

 

Sursa: www.zin.ro