Trei studenţi ai Universităţii Politehnice din Bucureşti au câştigat locul întâi la finala globală Microsoft Imagine Cup 2016, la categoria Innovation. Echipa a primit un premiu în valoare de 50.000$ şi şansa la titlul de campion Imagine Cup.

Flavia Oprea, Iulian Mateşică şi Cristian Alexandrescu au dezvoltat un dispozitiv hi-tech de mici dimensiuni ce urmăreşte echilibrul urechii interne şi verifică postura coloanei vertebrale în timp real. Dispozitivul poate fi purtat pe spate sau cap şi poate detecta probleme ale urechii interne şi generează date care pot fi utile medicilor în diagnosticarea pacienţilor cu tulburări de echilibru.

“Experienţa aici este una uimitoare şi nu poate fi redată clar prin cuvinte. Imagine Cup a deschis echipei noastre multe drumuri şi a validat încă o dată ideea inovativă a ENTy, dar şi a valorii studenţilor români din IT”, a declarat Flavia Oprea - product developer ENTy.

Astăzi de la ora 19:00, ora României, câştigătorii celor trei categorii (Innovation, Games şi World Citizenship) intră în marea finală pentru titlul de Imagine Cup Champion şi o sesiune de mentorat cu CEO-ul Microsoft, Satya Nadella.

Digi 24