Unii utilizatori WhatsApp vor descoperi în curând că nu vor mai putea folosii populara aplicaţie decât dacă fac upgrade la un smartphone nou. Iată care sunt dispozitivele Apple afectate de această viitoare modificare.

 

WhatsApp este pe cale să facă o schimbare majoră, ceea ce îi va împiedica pe unii utilizatori de iPhone să mai folosească serviciul de mesagerie online. Nu este un secret pentru nimeni faptul că aplicaţia deţinută de Meta se actualizează din când în când, sistemele de operare mai vechi pierzând uneori compatibilitatea cu platforma. Acum a fost anunţat următorul lot de iPhone care nu va mai funcţiona şi este o veste proastă pentru oricine are un iPhone 5 sau 5C.

 

După cum au observat cei de la WABetainfo, WhatsApp începe să alerteze unii utilizatori că dispozitivele lor nu vor mai funcţiona din octombrie 2022. Asta pentru că iOS 12 de la Apple va fi cerinţa minimă pentru dispozitive din această toamnă şi atât iPhone 5, cât şi 5C nu pot rula acest software.

 

Urmăreşte Secretul lui Edward Snowden, un subcontractor IT care fugit cu 1.5 milioane de fişiere secrete de la NSA. Pe Digi Life şi Digi Online, azi de la 22:00!

„Actualizaţi la cea mai recentă versiune de iOS pentru a continua să utilizaţi WhatsApp. WhatsApp nu va mai accepta această versiune de iOS după 24 octombrie 2022. În prezent, oferim suport şi recomandăm utilizarea următoarelor dispozitive: Android care rulează OS 4.1 şi mai nou, iPhone care rulează iOS 12 şi mai nou” - este mesajul care a început deja să apară pe telefoanele iPhone 5 şi 5C.

 

WhatsApp spune că verifică în fiecare an pe ce dispozitive rulează aplicaţia şi se pare că în 2022 este sfârşitul celor care funcţionează pe bază de iOS 10 sau iOS 11.

 

„Dispozitivele şi software-ul se schimbă des, aşa că revizuim în mod regulat sistemele de operare pe care le suportăm şi facem actualizări. Ne uităm la ce dispozitive şi software-uri sunt mai vechi şi au cel mai puţin număr de persoane care încă le folosesc. De asemenea, este posibil ca aceste dispozitive să nu aibă cele mai recente actualizări de securitate sau ar putea să nu dispună de funcţionalitatea necesară pentru a rula WhatsApp”, au transmis reprezentanţii serviciului de chat.

 

 

 

 

Sursa: www.digi-world.tv