Samsung a lansat flagship-ul Galaxy S8, într-un eveniment organizat la New York.
Noul vârf de gamă Samsung este deosebit de important pentru producătorul coreean. Acesta este primul flagship lansat de Samsung după retragerea de pe piaţă în toamna anului trecut a modelului Note 7.
Nu doar că toată lumea, de la presa de specialitate la utilizatori, vrea să vadă un Samsung care arată că Note 7 a fost doar un accident, dar nivelul de aşteptări creat de perioada pre-lansare este unul foarte mare.
De la Galaxy S8 se aşteaptă să fie un dispozitiv care să aducă ceva nou în materie de design şi construcţie faţă de anii anteriori şi, bineînţeles, să nu existe probleme de ordin tehnic sau de fiabilitate.
Ca şi în anii precedenţi vor exista două modele: S8 şi S8+. Diferenţele dintre cele două dispozitive se fac în ceea ce priveşte dimensiunea ecranului şi capacitatea bateriei.
Legat de prima parte, la o primă vedere, se poate spune că Samsung s-a ridicat la nivelul aşteptărilor. Noul Galaxy S8, cu al său ecran care acoperă cea mai mare parte a părţii frontale şi ramele foarte înguste care îl încadrează, se diferenţiază imediat de restul telefoanele existente în acest moment pe piaţă.
În fapt, ecranul lui Galaxy S8, numit de Samsung Infinity Display, ocupă 83% din suprafaţa telefonului.
S8 este primul smartphone Samsung care include noul asistent virtual al companiei Bixby. Acesta, conform oficialilor Samsung, nu este atât un asistent care să ofere informaţii, ci unul care să ajute utilizatorul în folosirea dispozitivului.
Deşi nu cunoaşte şi probabil nici nu va învăţa foarte curând limba română, Bixby va putea fi folosit şi la noi în ţară de către vorbitorii limbii engleze.
O altă noutate este Dex, o facilitate prin care telefonul poate fi folosit pe post de unitate centrală. Conectat la un monitor, acesta va putea fi folosit întocmai unui calculator, inclusiv cu ajutorul unei tastaturi şi al unui mouse.
Alături de deja tradiţionalul senzor de amprente, Galaxy S8 pune la dispoziţia utilizatorilor mai multe mijloace de securizare a accesului la telefon, aplicaţii şi conturi.
Ecranul poate fi deblocat acum prin scanarea feţei sau recunoaşterea irisului. Irisul va fi folosit ca metodă de autentificare inclusiv pentru logarea în conturile serviciilor online, ca alternativă la clasica parolă.
Pentru restricţionarea accesului la aplicaţii şi documente, utilizatorii vor putea apela la noul Secure Folder – un folder care poate fi accesat doar după o autentificare suplimentară.
În fine, Samsung Pass este un manager de parole pe bază de autentificare biometrică. Acesta va facilita accesarea serviciilor online prin autentificare biometrică (în acest caz scanarea parolei sau a irisului). Spre exemplu, vor putea accesa Facebook în urma scanării irisului, fără să completeze numele şi parola.
Ca şi în cazul generaţiei anterioare, Galaxy S8 a păstrat suportul pentru carduri de memorie şi rezistenţa la apă şi praf. De asemenea, a păstrat şi ieşirea audio de 3,5 mm, în ciuda celor care sperau ca Samsung să calce şi în această privinţă pe urmele Apple.
O facilitate interesantă este Dual Bluetooth, care permite folosirea a două perechi de căşti Bluetooth pentru a asculta la acelaşi telefon, fiecare dintre dispozitive putând regla volumul independent.
Samsung a făcut ceea ce mulţi aşteptau să facă încă de anul trecut. A schimbat portul microUSB cu mai noul USB-C.
Lista completă a dotărilor tehnice arată după cum urmează:
- Ecran: Super AMOLED de 5,8 inch, cu rezoluţie 1440 x 2960 pixeli;
- Platformă: Snapdragon 835 / Exynos (în funcţie de regiune)
- Memorie: 4 GB RAM, 64 GB spaţiu intern de stocare şi card de memorie de până la 256 GB
- Cameră foto: 12 MP, f/1,7 / 8 MP, f/1,7
- Baterie: 3.000 mAh
Galaxy S8+ diferă de modelul S8 prin ecranul de 6,2 inch şi capacitatea de 3.500 mAh a bateriei.
Atât Galaxy S8 şi S+ vor fi disponibile pentru precomenzi începând de joi, 30 martie. Acestea urmează să intre pe piaţă pe 21 aprilie.