La doar câteva zile după ce Samsung a lansat Galaxy Fold, rivalul chinez Huawei prezintă Mate X, primul său smartphone pliabil.

                                            

Dincolo de faptul că împarte acelaşi principiu funcţional cu smartphone-ul pliabil al acelor de la Samsung, dispozitivul prezentat de Huawei la Mobile World Congress 2019 diferă fundamental prin faptul că deschiderea se face spre exterior.

 

Când este închis, sunt vizibile două ecrane diferite pe ambele părţi ale terminalului. Un ecran are 6,38 inch, iar al doilea măsoară 6,6 inch.

 

Când se deschide dispozitivul, cele două ecrane se unesc, dând naştere unui display cu diagonala de 8 inch şi o rezoluţie de 2.480 x 2.000 pixeli.

 

O caracteristică definitorie a lui Mate X este bara groasă plasată pe spatele dispozitivului, în partea dreaptă. Această bandă conţine o parte din componente, senzorii şi cele trei camere foto.

 

Mate X are o grosime de doar 1,1 centimetri, fiind cu aproximativ 50% mai subţire decât Samsung Fold.

 

De asemenea, dispozitivul celor de la Huawei are o baterie mai mare decât cel de la Samsung, de 4.500 mAh. Mate X foloseşte chipset-ul Kirin 980, are 5G, 8 GB memorie RAM şi 512GB spaţiu de stocare.

 

În această configuraţie, dispozitivul celor de la Huawei va intra pe piaţă în vara acestui an şi va costa 2.300 de euro.

 

 

 

Sursa: www.profit.ro