Telefoanele chinezeşti sunt tot mai bune de la an la an, iar mărci ca Huawei, OPPO sau Xiaomi au reuşit să se impună în topurile de vânzări nu doar în Asia, ci în întreaga lume.

În acest articol, ne-am concentrat pe acele telefoane chinezeşti potrivite celor care au un buget de maximum 700 de lei pentru achiziţia unui telefon. Şi trebuie să spunem că am descoperit o mulţime de modele performante care se încadrează în acest preţ.

1. Începem cu Huawei P8 Lite, cu ecran IPS LCD de 5 inci, 2 GB memorie RAM şi 16 GB memorie internă. Telefonul – disponibil în diferite culori – de la alb şi negru la auriu – are un procesor Octa Core cu frecvenţa de 1,2 GHz. Este un procesor performant, astfel încât aşa numitele ”lag-uri” (timp ridicat necesar pentru procesarea unor comenzi date de utilizator) nu vor apărea prea des dacă aveţi un astfel de model.

Impresionantă e şi camera foto. De fapt, camerele. Cea principală are 13 mega pixeli, în timp ce camera secundară are şi ea 5 mega pixeli. Calitatea imaginilor este una destul de bună. De exemplu, imaginea cu lacătul de mai jos a fost realizată cu un telefon Huawei P8 Lite.

2. Continuăm cu un model de la Xiaomi, un alt producător chinez de încredere. Xiaomi Redmi 4X Dual Sim se încadrează numai bine în bugetul nostru şi vine cu câteva caracteristici care ne-au impresionant. În primul rând, memoria internă de 3 GB şi memoria internă de 32 GB.

Ca şi modelul Huawei de mai sus, ecranul are o diagonală de 5 inci şi o rezoluţie de 1280X720 pixeli. Camera principală are 13 mega pixeli.

3. OPPO este una dintre mărcile chinezeşti cu cea mai rapidă creştere în vânzări. Modelul inclus de noi în acest top este Oppo Neo 5, realizat din două structuri metalice care fac telefonul deopotrivă mai compact şi mai subţire. Faţă de modelele cu un singur strat metalic, această structură dublă oferă durabilitate mai ridicată şi o mai bună dispersie a căldurii, detaliul care cauzează atât de des probleme în funcţionarea dispozitivelor mobile.

Trecând la specificaţii, modelul Neo 5 este dotat cu un procesor Quad Core cu frecvenţa de 1,2 GHz. Memoria RAM este de 1 GB, în timp ce memoria internă ete de 4 GB.

4. Un alt model demn de luat în seamă este Elephone C1. Telefonul este dual-SIM, are o memorie RAM de 2 GB şi una internă de 16 GB. Procesorul este Quad Core cu frecvenţă de 1,2 GHz, iar diagonala ecranului este un pic mai mare decât a modelelor precedente, măsurând 5,5 inci. Rezoluţia este de 1280X720 pixeli.

În cazul acestui model Elephone, merită menţionată şi capacitatea bateriei, de 2850 mAh, ceea ce o face să ţină destul de mult după încărcare completă.

5. Un alt dispozitiv dual-SIM care se încadrează în bugetul stabilit la începutul acestui articol este Meizu M5. Telefonul are un procesor Octa Core cu frecvenţa de 1,5 GHz. Memoria RAM este de 3 GB, în timp ce memoria internă este mai mult decât generoasă, de 32 GB.

Rezoluţia ecranului care măsoară 5,2 inci este de 1280X720 pixeli.

Camera principală are 13 MP, iar cea secundară este de 5 mega pixeli. Un mare plus şi la baterie, care are o capacitate de 3070 mAh. Telefonul este prevăzut cu accelerometru, senzor de proximitate, busolă şi giroscop.