Operatorii telecom din ţara noastră încearcă să îşi păstreze clienţii oferind numeroase beneficii, dar încearcă totodată să atragă clienţi noi prin portare.

Cea mai nouă ofertă specială de portare aparţine Telekom România. Clienţii de telefonie mobilă care doresc să îşi porteze numărul în reţeaua Telekom au posibilitatea de a achiziţiona 3 device-uri - două telefoane şi o tabletă - la un preţ special de 99 lei, dar şi de a activa o extraopţiune prepaid pe toată perioada contractuală. Oferta este valabilă pentru activarea unui singur abonament, prin portare pe 24 de luni. În mod normal, taxa de portare este de 11 euro, dar, promoţional, este gratuită până la 15 mai (cu posibilitate de prelungire).

La Orange, liderul pieţei telecom, clienţii primesc reduceri la telefoane. Astfel, la portarea din altă reţea utilizatorii primesc reducere de 100 de euro la telefoanele cumpărate împreună cu abonamentele Pantera 31 sauPantera 41, 50 de euro la abonamentele Pantera 20, Tigru 16, Cangur 16 sau 10 euro la telefoanele cumpărate împreună cu orice abonament. Oferta este valabilă până în 1 aprilie. Pentru portarea unui număr se aplică o taxă de 4 euro (4,76 euro cu TVA), în cazul trecerii la abonament. Poţi solicita portarea unuia sau mai multor numere. Ca ofertă specială, în acest moment nu se aplică nicio taxă pentru portarea numerelor în reţeaua Orange.

Vodafone nu are nicio promoţie în prezent pentru cei care vor să se porteze. Pe site-ul operatorului se specifică, însă, că la Vodafone utilizatorii beneficiază de "tarife avantajoase, telefoane performante şi acces la programul Vodafone pentru tine, cu puncte şi minute de loialitate, care îţi garantează reduceri la telefoane şi minute în plus". Avantajul oferit de Vodafone este taxa gratis pentru portare. Altfel tarifele de portare sunt:5,6€ /număr de mobil; 7,8€ /număr de fix.

RCS&RDS are în prezent cea mai atractivă ofertă de portatre. Cei care işi duc numărul la Digi Mobil primesc 20% reducere la abonamentul Optim Nelimitat. Dacă nu eşti abonat la niciunul dintre serviciile Digi, te poţi abona la Digi Mobil Optim Nelimitat cu 8 euro lunar (TVA inclus) - pentru 1 abonament şi cu cate 6 euro lunar (TVA inclus) - pentru 2 abonamente Optim Nelimitat.

Avantajele sunt:

• nelimitat convorbiri în orice reţea naţională, fixă sau mobilă
• nelimitat convorbiri internaţionale în principalele reţele fixe din UE, SUA, Canada şi China şi 3000 de minute convorbiri internaţionale în principalele reţele mobile din SUA, Canada, China şi UE
• nelimitat internet mobil (viteze de până la 21,6 Mbps pentru traficul până la 5 GB).

Pentru a porta numărul de telefon în orice reţea ai nevoie să completezi cererea de portare în oricare din locaţiile operatorului, carte de identitate, factură de utilităţi.Conform reglementărilor ANC, portarea trebuie realizată în 3 zile lucrătoare. Procesul se poate prelungi din motive tehnice, dar nu mai mult de 25 de zile lucrătoare.