DNA i-a trimis miercuri în judecată pe trei oficiali ai clubului de fotbal UTA Arad, pe care îi acuză că ar fi mituit jucătorii altor echipe pentru a-şi apăra corect şansele în meciurile cu o contracandidată la promovare a clubului arădean, potrivit unui comunicat al DNA.

 

Potrivit surselor G4Media.ro, Claudiu Drăgan (fost fotbalist la Dinamo) şi Decebal Grădinaru sunt acuzaţi de mai multe infracţiuni de dare de mită, iar Ionuţ Gabriel Vladulescu – complicitate la dare de mită.

 

Procurorii susţin că cei trei oficiali din Arad ar fi promis în mai 2017 suma de 70.000 de lei jucătorilor de la Foresta Suceava dacă aceştia învingeau echipa Sepsi Sfântu Gheorghe, cu care UTA se lupta pentru promovarea în Liga I de fotbal. Aceiaşi trei inculpaţi ar fi promis 80.000 lei sau 40.000 de lei şi jucătorilor de la Dunărea Unirea Brăila în acelaşi scop.

 

Mai mult, cei trei ar fi încercat să mituiască şi un arbitru, potrivit DNA.

 

Dosarul este similar cu celebrul caz ”Valiza”, în care Gigi Becali a fost condamnat la trei ani de închisoare.

 

Comunicatul oficial al DNA:

 

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor:

– două persoane fizice, reprezentanţi ai unui club de fotbal din mun. Arad, în sarcina cărora s-a reţinut comiterea mai multor infracţiuni de dare de mită,

– persoană fizică, în sarcina căreia s-a reţinut comiterea a două infracţiuni de complicitate la dare de mită.

 

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut în esenţă următoarea stare de fapt:

 

În cursul lunii mai 2017, cei doi reprezentanţi ai unui club de fotbal din Arad, prin intermediul celuilalt inculpat, ar fi promis suma de 70.000 lei jucătorilor din cadrul unei echipe de fotbal din Suceava pentru ca aceştia să câştige meciul pe care îl aveau de jucat cu o echipă de fotbal rivală (din Sfântu Gheorghe).

 

În perioada menţionată, cei doi inculpaţi, printr-un alt intermediar, au promis 80.000 lei sau 40.000 lei, jucătorilor de la o altă echipă, din Brăila, pentru ca aceştia să câştige ori să termine la egalitate meciul pe care îl aveau de jucat cu aceeaşi echipă de fotbal rivală.

 

Miza acestor demersuri era ca echipa din Arad pe care cei doi inculpaţi o reprezentau să promoveze în Liga 1.

 

În acelaşi context şi pentru acelaşi motiv, cei doi inculpaţi ar fi remis unui arbitru (martor în cauză) suma de 13.500 lei prin intermediul persoanei fizice ce a fost complice şi care a fost trimisă în judecată alături de cei doi coautori.

 

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Suceava.

 

Anterior, în cauză, procurorii anticorupţie au încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu o persoană în sarcina căreia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de complicitate la dare de mită în legătură cu promisiunea sumelor 80.000 lei sau 40.000 lei, jucătorilor de la echipa din Brăila pentru ca aceştia să câştige sau să termine la egalitate meciul pe care îl aveau de jucat cu echipa de fotbal rivală (din Sfântu Gheorghe).

 

 

 

 

Sursa: www.g4media.ro