În această seară, începând cu ora 22.00, ora României, are  loc mult aşteptata finală a Campionatului Mondial de Fotbal. O finală extrem de interesantă, între „Pumele” argentiniene şi „Panzerele” germane.

Iată însă că rivalitatea dintre cele două echipe s-a transferat şi în zona „celor sfinte”, chiar la Vatican.  După 600 de ani, se repetă situaţia în care doi papi trăiesc în acelaşi timp, graţie retragerii pe motive de sănătate a Papei Benedict al XIV – lea.

Papa Francisc, Jorge Bergoglio, aflat în functie, născut în Argentina şi în vârstă de 77 de ani, este cunoscut ca un împătimit suporter al fotbalului şi un susţinător al naţionalei argentiniene. El a fost primul papă ales din America Latină.

Papa Benedict al XVI-lea, Joseph Ratzinger, în vârstă de 87 de ani, s-a născut în oraşul bavarez Marktl şi s-a retras în februarie anul trecut. "El obişnuia să meargă la stadion în Munchen, pentru a urmări meciurile lui Bayern, când era arhiepiscop acolo", relatează Piero Schiavazzi, un jurnalist care scrie despre Vatican, potrivit Mediafax.

"Amândoi vor să câştige echipa mai bună", a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi. Cei doi papi probabil că nu se vor întâlni pentru a urmări meciul la 13 iulie, deşi Francisc "ar putea să îl vadă", a adăugat el.

Aceasta situaţie nu a rămas „nerezolvată” pe reţelele de socializare, numeroase caricaturi pe această temă fiind extrem de savuroase. Iată câteva dintre ele:

http://www.dcnews.ro/germania-argentina-finala-cm-2014-glume-cu-papa-benedict-al-xvi-lea-i-papa-francisc-suporteri-adver-i-la-finala-cm-2014_448468.html