Handbalista română Cristina Neagu, 28 de ani, a fost votată din nou cea mai bună jucătoare a anului de către site-ul handball-planet.com.

Neagu mai primise această distincţie şi în 2015, când a fost votată de 20 de experţi din handbal, cât şi de majoritatea fanilor acestui sport.

”Clasa extraordinară şi evoluţiile din 2016 au fost cele mai bune recomandări pentru acest premiu prestigios, pe care Cristina Neagu l-a câştigat în ciuda concurenţei puternice a norvegiencelor Nora Mork şi Heidi Loke”, se menţionează pe handball.planet.com.

În 2016, golurile Cristinei Neagu au ajutat România să se califice la Jocurile Olimpice de la Rio, cât şi să obţină locul 5 la Campionatele Europene din Suedia.

Neagu a primit 64 de puncte în clasamentul anului trecut, cu 2 mai multe decât tripla câştigătoare a premiului, Heidi Loke. Nora Mork, o altă norvegiană, s-a clasat pe locul 3, cu 61 de puncte.

Peste 35.000 de fani au participat la ancheta handball-planet.com.

Şi Federaţia Internaţională de Handbal (IHF) a desemnat-o pe Cristina Neagu, în urmă cu un an, drept cea mai bună jucătoare a lumii. Românca mai primise această distincţie şi în 2010.