Gheorghe Mulţescu a fost prezentat oficial de conducerea clubului, drept noul tehnician al echipei ploieştene, în cadrul unei conferinţe de presă. Acesta a fost prezentat chiar de către finanţatorul echipei, Dan Capră.

Capră a explicat parţial datele legate de îndepărtarea intempestivă a lui Răzvan Lucescu de la echipă şi aducerea lui Mulţescu. „Într-adevăr, am încetat colaborarea cu Răzvan Lucescu. Îmi pare rău că s-a ajuns la această decizie, dar cred că a fost soluţia cea mai bună. Acum sper să începem o bună colaborare cu domnul Mulţescu dar şi o reconstrucţie a echipei. Din păcate am ratat anumite obiective propuse. Mă declar optimist şi încrezător“, a spus acesta.

Gigi Mulţescu a explicat că a acceptat fără ezitări propunerea conducerii petroliste, iar „obiectivele sunt conforme cu valoarea lotului“, dar a adăugat că lotul poate suferi oricând îmbunătăţiri. Noul tehnician a precizat că va încerca să găsească soluţii pentru un al doilea vârf ca alternativă la Tamuz. În legătură cu obiectivele specificate în contract, Mulţescu a dezvăluit că are drept ţintă câştigarea campionatului, ori cel puţin locul II, câştigarea Cupei şi accederea pentru anul viitor în grupele europene.

„Lotul e valoros, mai valoros decât atunci când am plecat (mai 2012 n.r.). A rămas doar Mustivar. Am simţit deja o emulaţie la echipă, o concentrare mai mare. Mi-a plăcut Ioan Filip. Problemele sunt legate de numărul mare de accidentări şi de suspendări. Mi se pare că jucătorii obţin prea uşor cartonaşe roşii şi galbene, sunt poziţionaţi aiurea“, a explicat  Mulţescu.

Tehnicianul a recunoscut că a devenit un specialist în preluarea unor echipe la mijlocul  campionatului şi nu s-a declarat deranjat de porecla SMURD al echipelor aflate în dificultate.

El va aduce ca antrenor secund pe Daniel Timofte, ca antrenor de portari pe Cătălin Mulţescu. Cel din urmă va colabora cu Cătălin Grigore.