Pregătirile Simonei Halep pentru nunta cu Toni Iuruc au intrat în linie dreaptă. După ce ceremonia civilă şi cea religioasă au avut loc anul trecut, cei doi se pregătesc de petrecere. Aceasta va avea loc pe data de 13 noiembrie, la cazinoul din Sinaia.

Conform informaţiilor publicate de presă, Simona Halep a închiriat cazinoul din Sinaia pentru o perioadă de 24 de ore, iar evenimentul va fi unul fastuos. Nunta este programată în Sala Oglinzii, unde vor concerta artişti precum Smiley şi Loredana Groza. În plus, la nuntă este aşteptată şi o formaţie machedonească, având în vedere originile sale.

Cât priveşte meniul, acesta va fi un mix între tradiţional şi modern, iar preţul său va fi de aproximativ 200 de euro. Pe lista cu invitaţi se regăsesc nume importante din istoria sportului românesc precum Gică Hagi, Gică Popescu, Ianis Hagi, Ion Ţiriac şi Ilie Năstase. De asemenea, Nadia Comăneci este aşteptată şi ea la nuntă.

Astfel, nunta va avea loc la mai bine de un an de când cei doi s-au cununat religios. Ceremonia a avut loc pe 15 septembrie, iar ulterior a fost urmată de o petrecere la care au participat oameni apropiaţi.

Nunta Simonei e programată într-un loc încărcat de istorie

Nunta de pe 13 noiembrie este programată în cazinoul din Sinaia. Chiar dacă poartă acest nume, locul are o destinaţie diferită şi aici nu se mai practică jocuri de noroc. Într-un moment în care oamenii aleg să se distreze tot mai mult în cazinouri online , amplasamente încărcate de istorie, aşa cum este locaţia din Sinaia, încep să aibă alte destinaţii. Cazinoul din Sinaia găzduieşte o mulţime de evenimente constant, aşa cum se întâmplă şi cu cel din Arad, a cărui restaurare este aşteptată să fie finalizată în martie 2023. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu cazinoul din Sinaia, în timp ce cel din Vatra Dornei va fi transformat în muzeu.

 

În ce priveşte cazinoul din Sinaia, construcţia sa a fost finalizată în iulie 1912. A fost închis pentru puţin timp din cauza celui de-Al Doilea Război Balcanic, dar în 1913 şi-a redeschis porţile sub privirile familiei regale şi a premierului Titu Maiorescu. A fost un loc la care veneau oameni cunoscuţi acele vremuri, iar dramaturgul Alexandru Davilla a susţinut o piesă de teatru, urmat de un concert al lui George Enescu.

În anii '30, trenurile veneau zilnic spre Sinaia şi aduceau oameni cu bani dornici să se distreze. Aceasta este considerată perioada de glorie a cazinoului, care a funcţionat cu intermitenţe ulterior în timpul celor două Războaie Mondiale, fiind pentru o perioadă centru de refugiaţi sau răniţi. 

 

Ulterior, între 1955 şi 1975 acest loc a funcţionat ca o Casă de Cultură şi erau organizate spectacole de teatru, seri de dans sau expoziţii. După revoluţia din 1989 cazinoul a intrat în proprietatea primăriei, iar în anul 2013 a fost refăcut şi a fost transformat în Centru Internaţional de Conferinţe.

Pe lângă evenimente private, cum este nunta Simonei Halep, aici sunt organizate constant diverse simpozioane, reuniuni ale medicilor, spectacole, Festivalul George Enescu, lansări de carte, diverse târguri şi expoziţii. De asemenea, în zilele în care nu au loc evenimente private, sălile spectaculoase ale cazinoului pot fi vizitate de miercuri până duminică. Sesiunile turistice durează 45 de minute şi pot fi finalizate la o „Cafea Regele Carol I” (cu frişcă şi coniac), o „Cafea Regina Maria” (cu miere şi zahăr brun) sau o „Cafea Regina Elisabeta” (cu frişcă şi ciocolată). Preţul de intrare este de 20 de lei pentru un adult şi de 10 lei pentru copii.