Mai este foarte puţin şi toţi ochii vor fi îndreptaţi către Rusia, acolo unde stă să înceapă cea de-a 21-a ediţie a Campionatului Mondial de Fotbal. Iată ce echipe vom vedea şi care este programul.
Campionatul Mondial de Fotbal se va desfăşura între 14 iunie şi 15 iulie, în Rusia. Ţara-gazdă promite un spectacol de zile mari, iar prin presă s-a vehiculat suma de 7 miliarde de dolari c-ar fi fost investită în marele eveniment. Meciurile se vor disputa pe nu mai puţin de 12 stadioane, în mai multe oraşe din Rusia, printre care: Moscova, Kaliningrad, Rostov, Sankt Petersburg, Samara, Saransk, Soci, Ekateringburg, Kazan şi Volvograd. În acest campionat, vor participa 32 de echipe, iar acestea sunt împărţite pe mai multe grupe. Grupa A este formată din Rusia, Arabia Saudită, Egipt şi Uruguay. Grupa B are în componenţa sa pe Spania, Maroc, Iran şi Portugalia. Franţa, Danemarca, Peru şi Australia fac parte din Grupa C, în Grupa D întâlnim echipele din Argentina, Croaţia, Islanda şi Nigeria. În Grupa E, Brazilia, Costa Rica, Serbia şi Elveţia se vor duela. Echipa Germaniei se regăseşte în Grupa F şi va juca contra Mexicului, Suediei şi Coreei de Sud. Grupa G este formată din Belgia, Anglia, Panama şi Tunisia. În sfârşit, în ultima grupă, Grupa H, întâlnim Japonia, Columbia, Polonia şi Senegal. Din păcate, echipa României nu a reuşit performanţa de a se califica la acest campionat. Remarcăm însă şi absenţa Italiei, o ţară cu jucători puternici, dar şi a Statelor Unite. Islanda şi Panama se vor afla pentru prima dată într-un campionat mondial.
La începutul acestei luni, biletele la această competiţie se vânduseră în proporţie de 90%, anunţau organizatorii, aşa că se aşteaptă un val de aproape 1 milion de turişti în Rusia, în perioada menţionată. Dacă ne uităm la precedenta competiţie de acest gen, cea din Brazilia unde chiar a fost atins acest număr de turişti, nu ne-ar surprinde să fie aceeaşi situaţie şi aici.
O altă veste bună din partea organizatorilor şi a ţării-gazdă este că, cei care au cumpărat bilet pentru campionat, nu vor avea nevoie de viză în Rusia. Aceştia primesc un Fan ID în baza căruia le sunt permise călătoriile pe durata competiţiei.
Deja casele de pariuri îşi încearcă norocul şi leagă toate şansele de a câştiga campionatul de nişte ţări veterane cu fotbalul. Brazilia este favorită, urmată de Germania, Franţa, Spania şi Argentina.
Nu mai puţin de 64 de meciuri se vor disputa în această lună, iar marea finală este programată pe data de 15 iulie, pe stadionul Luzhniki din Moscova. Echipa câştigătoare se va califica automat pentru Cupa Confederaţiilor FIFA din 2021.
Conform regulamentului, fiecare ţară trebuie să aibă o echipă preliminară formată din 35 de jucători. Din această echipă, antrenorul trebuie să numească o echipă finală formată din 23 de jucători - trei dintre ei trebuie neapărat să fie “goalkeepers”. Dacă cineva este accidentat, poate fi înlocuit cu 24 de ore înainte de primul meci. Pentru cei 35 de jucători din echipa preliminară, există o regulă de odihnă (“rest period”) între 21 şi 27 mai 2018, excepţie fac - bineînţeles - jucătorii implicaţi în finala UEFA Champions League, de pe 26 mai.
Fotbalul nu mai este de multă vreme un sport doar pentru bărbaţi. Chiar în Rusia, există o ligă profesionistă de fotbal feminin foarte populară, numită Top Division (Campionatul de Fotbal Feminin). Acesta a fost fondat în 1992 şi se bucură de un real succes. Chiar şi UEFA are liga ei special dedicată femeilor pasionate de fotbal. Aceasta se numeşte UEFA European Women’s Championship sau UEFA Women’s Euro şi se ţine o dată la patru ani. Este echivalentul a UEFA European Championship pentru bărbaţi.
Deja sporturile asociate genului masculin nu mai reprezintă un stigmat pentru femei, aşa că din ce în ce mai multe demonstrează performanţe greu de atins în diferite domenii. De exemplu, într-un sport al minţii, cum este pokerul, adesea asociat părţii masculine, s-au făcut remarcate foarte multe femei care au cucerit podiumul şi îl joacă la nivel profesionist. Şi aici putem vorbi de românca Luciana Manolea, jucătoarea de origine indiană Muskan Sethi sau Liv Boeree.
În România, Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia poate fi urmărit integral la TVR. Postul public va transmite toate cele 64 de meciuri.
Totul despre Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia 2018!
31 mai 2018
(160 vizualizări)
Din aceeaşi categorie:
Chile a câştigat Copa America a doua oară la rând! Messi a ratat prima lovitură de departajare
(27 iunie 2016)
54 vizualizări
Calificare din primul meci
(17 iulie 2013 - Edi MOLDOVAN)
135 vizualizări
Ponturile zilei – 7 octombrie
(7 octombrie 2013 - Edi MOLDOVAN)
109 vizualizări
Liberi să joace fotbal! ASA Târgu Mureş - Petrolul (astăzi, ora 18.00, Sport.ro)
(4 decembrie 2014 - Ciprian RADU)
364 vizualizări
Victorie pentru Lucescu, egal pentru Contra
(9 noiembrie 2014)
274 vizualizări
Pleacă Sebi Tudor? Variantă pentru banca lupilor
(25 octombrie 2015)
260 vizualizări
Selecţie la grupele secţiei de fotbal de la CSM Ploieşti
(22 ianuarie 2019)
70 vizualizări
Un debut al marilor speranţe pentru Petrolul
(27 iulie 2014 - Edi MOLDOVAN)
347 vizualizări
Efecte ale sărăciei din fotbal: Sergiu Arnăutu, golgeterul liderului din B2, s-a transferat în Liga a III-a
(2 ianuarie 2016)
1091 vizualizări
Suporterii lui Swansea, impresionaţi de meciul de la Ploieşti
(30 august 2013 - Edi MOLDOVAN)
937 vizualizări
Se poate şi în insolvenţă. Petrolul l-a convins pe Tchite să semneze! Rednic: Am adus un vârf de clasă!
(25 februarie 2015)
353 vizualizări
Concluziile periculoase ale lui Gheorghe Mulţescu
(1 noiembrie 2014 - Ciprian RADU)
647 vizualizări
Acasă la Cosmin Contra. Petroliştii s-au antrenat la complexul sportiv al antrenorului care a adus Cupa
(26 februarie 2016)
477 vizualizări
Nu e glumă: Astafei a revenit la Petrolul
(2 februarie 2016)
427 vizualizări
Este acest Toto ceea ce-i trebuia Petrolului?
(13 februarie 2014 - Edi MOLDOVAN)
231 vizualizări
Românca Roxana Mărăcineanu, numită ministru al Sporturilor din Franţa
(4 septembrie 2018)
448 vizualizări
Debut excelent în Fed Cup! România - Canada 1-0, după succesul clar al Soranei Cîrstea
(10 februarie 2018)
845 vizualizări
Untul de arahide si glicemia
Untul de arahide poate controla glicemia si apetitul, conform unui studiu recent. Un
Untul de arahide poate controla glicemia si apetitul, conform unui studiu recent. Un
Impactul Inteligenței Artificiale în industria cazinourilor online
În ultimii ani, industria cazinourilor online a evoluat semnificativ, iar una dintre
În ultimii ani, industria cazinourilor online a evoluat semnificativ, iar una dintre
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!
A luat foc internetul, au navalit deontologii, au explodat opiniile. Cazul Gheboasa, la mare concurenta cu fata ucisa in Mangalia care avea initial 12 ani si fusese violata, iar apoi 18 si ucisa de colega de camera In fapt, un produs al gradului de cultura aferent unor concetateni, domnul cu pricina a fost lasat sa evolueze intr-o siluire a...
Conflictele dintre Roberta Anastase şi Andrei Volosevici sunt vechi. Certurile dintre ei durează mult şi foarte greu vreun cunoscut reuşeşte să îi facă să comunice din nou. Rezultatul alegerilor interne de la PNL Ploieşti este încă o dovadă a faptului că liberalii au dorit să îi dea o lecţie lui Volosevici, arâtându-i voalat că nu este pe...
Prin 1951 Brâncusi a dorit să lase mostenire României 200 de lucrări si atelierul său parizian. Statul român a respins oferta. A fost o sedinţă si s-a decis că Brâncusi nu poate fi considerat un creator în sculptură pentru că "speculează prin mijloace bizare gusturile morbide ale societăţii burgheze". Cei care au hotărât asta au fost...
„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024
EURO = 4.9705 RON
USD = 4.6276 RON
GBP = 5.8148 RON
Top articole