Fostul vicepreşedinte al Petrolului Mihai Cristache a murit în noaptea de marţi spre miercuri la 78 de ani. Acesta se afla în cadrul clubului în anul 1995, când echipa a cucerit Cupa României.

Mihai Cristache a murit la spitalul CFR din Ploieşti, unde se afla internat de câteva luni bune. Fostul oficial al ploieştenilor suferea de o boala degenerativă, un Alzheimer galopant. În ultimele luni nu mai recunoştea pe absolut nimeni.

Astăzi, trupul neînsufleţit va fi depus la biserica Sf. Spiridon, din Ploieşti. Vineri, la prânz, Mihai Cristache va fi înmormântat la cimitirul Viişoara.

Mihai Cristache şi preşedintele Ion Radu erau cunoscuţi în istoria Petrolului drept "fraţii Dero".

Anunţul decesului fostului oficial petrolist este postat şi pe pagina clubului:
 

"Odihneşte-te în pace, Mihai Cristache!

S-a stins din viaţă Mihai Cristache, fost vice-preşedinte al FC Petrolul în anii `80-`90 şi unul dintre artizanii performanţelor obţinute de către formaţia ploieşteană în acea perioadă.

}n vârstă de 78 de ani, fost jucător la Petrolul Ploieşti, Prahova Ploieşti sau Metalul Plopeni, iar mai apoi conducător la Metalul şi Petrolul, Mihai Cristache a contribuit, printre altele, la participarea “galben-albaştrilor” în ediţia 1990-1991 a Cupei UEFA, precum şi la câştigarea Cupei României, în 1995.

Trupul neînsufleţit va fi depus, din această după-amiază, la Biserica Sf. Spiridon din Ploieşti, iar înmormântarea va avea loc vineri, la Cimitirul Viişoara.


FC Petrolul Ploieşti transmite, pe această cale, condoleanţe familiei îndurerate! Odihneşte-te în pace, Mihai Cristache!", anunţă Petrolul Ploieşti