Portarul Petrolului a încasat un cartonaş galben pe finalul meciului cu Gaz Metan. Fiind cel de-al patrulea avertisment în actuala stagiune, Pecanha va rata partida cu Ceahlăul. El va reveni însă în poartă pentru un joc mult mai important, cel cu Astra Giurgiu, din  etapa următoare.

Una dintre televiziunile care au transmis meciul a surprins o imagine în care Pecanha discută, în timpul partidei, cu antrenorul cu portarii, Cătălin Grigore. Fotbalistul îi spune că el ştie că are două cartonaşe, însă Grigore îl lămureşte, făcându-i semn că are trei.

De aici, o întreagă discuţie la televizor legată de faptul că Pecanha a luat cel de-al patrulea galben intenţionat, probabil la indicaţia băncii tehnice. Şi dacă s-a întâmplat aşa, practica este obişnuită  în fotbal. Un jucător de bază pasibil de suspendare ia un cartonaş galben înaintea unui joc mai puţin important, pentru nu risca să nu joace într-o partidă cu miză mai mare.

Pe de altă parte, în momentul în care Pecanha a luat cartonaşul la Mediaş, Petrolul juca în inferioritate numerică, la scorul de 0-0. În general, portarul este cel care-şi asumă riscul să tragă de timp.