Cei mai  mulţi dintre jucătorii care s-au remarcat la Petrolul nu prea au avut sorţi de izbândă după ce au plecat.

Un exemplu este Jeremy Bokila, atacantul care, în goana după bani, a fugit de la Petrolul, a ajuns la Terek, apoi în China şi acum e la ultimul loc din Turcia, unde nici acolo nu prea joacă.

Potrivit Prosport, fostul atacant al Petrolului jucat doar în patru partide, acumulând numai 88 de minute, fără să reuşească vreun gol.

În vara lui 2013, Bokila a fost transferat de Terek Groznîi, care a plătit în jur de 800.000 de euro. Bokila a marcat nouă goluri în 40 de partide. Apoi, în vara lui 2015, a fost vândut în China, la Guangzhou, pentru  2,2 milioane de euro. Fotbalistul s-a despărţit de echipa pe care a antrnat-o Cosmin Contra după numai şase luni. În această iarnă, pe 31 ianuarie 2016, a semnat un contract cu Eskisehirspor, ultimul loc din campionatul Turciei. De la momentul în care a semnat şi până în prezent s-au jucat şapte etape în Turcia, însă Bokila a prins în total doar 88 de minute, distribuite în patru meciuri. N-a înscris niciun gol, însă are un assist. Bokila este considerat de turci un transfer eşuat şi foarte posibil va pleca în vară, mai scrie Prosport.

Bokila nu este singurul jucător care s-a remarcat la Petrolul şi care a cunoscut un decline abrupt după plecare. Alcenat, Guilherme, Grozav, Boudjemaa, De Lucas şi chiar Hamza sunt doar câteva exemple.

Printre cei care au confirmat sunt Hoban, Albin şi Filippe Teixeiera.