Mijlocaşul internaţional spaniol Juan Carlos Valeron, care continuă să joace în prima divizie la 40 de ani, a anunţat că se va retrage la sfârşitul acestui sezon, disputat sub tricoul clubului care l-a format, Las Palmas

Fost conducător de joc al reprezentativei Spaniei (46 de selecţii, între 1998 şi 2005), fotbalistul din Insulele Canare a decis să-şi încheie cariera după ultima etapă a Campionatului Spaniei, programată weekend-ul viitor. Dar despărţirea de publicul său va fi duminică, la partida de acasă cu Athletic Bilbao.

"Am reuşit să am o carieră sportivă incredibilă. Îmi anunţ retragerea în faţa celor care m-au iubit", a declarat Valeron într-o conferinţă de presă. "Acest sfârşit este ca o poveste cu zâne, nu vreau nimic mai mult".

Figură centrală la Deportivo La Coruna între 2000 şi 2003, Valeron, un jucător longilin, poreclit "El Flaco" (Slăbănogul), a fost câteodată comparat cu Zinedine Zidane, datorită paselor sale 'luminoase', stilului său cizelat şi viziunii jocului. În 2013 a decis să revină pentru a-şi încheia cariera la Las Palmas, pentru care a jucat de 12 ori în acest sezon.

 

Imagini cu goluri înscrise de  Valeron la Super Depor aici