Publicaţia croată ”Sportske Novosti” susţine că poliţiştii şi jandarmii români au făcut exces de zel în asigurarea liniştii şi ordinii înaintea meciului, de la Ploieşti, dintre Petrolul şi Dinamo Zagreb, încheiat cu scorul de 3-1 pentru oaspeţi.

”Stadionul a fost plin, cu excepţia spaţiului alocat fanilor oaspeţilor. La stadion au ajuns doar 15 oameni, restul fiind ţinuţi departe de arenă, sub pază, de poliţie. La Ploieşti nu ar fi fost atât de mulţi jandarmi nici dacă veneau Putin şi Obama în acelaşi timp”, scriu jurnaliştii croaţi citaţi de sportnews.ro

”Tot oraşul a fost plin ieri de poliţie şi jandarmerie. Oameni în uniformă erau la fiecare colţ de stradă, iar dacă un croat voia să îşi cumpere un pachet de ţigări sau o bere, avea mereu o ”umbră” care îl urmărea”, a mai scris Sportske Novosti, care a lăudat atmosfera făcută de fanii ploieşteni.

Pe de altă parte, fanii croaţi au început să posteze mesaje pe Facebook despre ceea ce s-a întâmplat la Ploieşti. Urmăriţi Jurnalul Prahovean pentru a afla părerea suporterilor lui DInamo Zagreb despre modul în care au fost trataţi în România.