Comitetul de urgenţă al FRF a decis, miercuri, suspendarea Protocolului de desfăşurare a competiţiilor de fotbal, după încetarea stării de alertă în România.

"Având în vedere încetarea aplicabilităţii dispoziţiilor prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 171 din 3 februarie 2022 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precum şi Hotărârea Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 16 din 08.03.2022 pentru abrogarea Hotărârii CNSU nr. 6/2022 privind procedura de aprobare a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor, (n.r. - Comitetul de Urgenţă) aprobă suspendarea Protocolului de desfăşurare a competiţiilor de fotbal şi a Protocolului de desfăşurare a competiţiilor de fotbal în sală.

Recomandă menţinerea regulilor de igienă şi prevenţie la stadion/teren de antrenament/cazare/deplasare, precum şi testarea persoanelor care prezintă simptome COVID-19 şi izolarea persoanelor pozitive. Subliniază necesitatea respectării de către structurile sportive, în orice moment, a tuturor obligaţiilor impuse de normele legale in vigoare",
a precizat FRF.