Vineri, 29 septembrie 2017, de la ora 17.00, o echipă purtând numele de FC Petrolul revine pe arena Concordia, din Chiajna, cea cu gazon sintetic. De data aceasta, găzarii vor combate însă cu satelitul prim-divizionarilor locali, antrenaţi de curând de către foştii dinamovişti Ion Moldovan, alias Comisarul, şi Emil Ursu. Dacă, la echipa-mamă, situaţia nu este chiar roz, la satelit  e chiar OK, locul 4 după cinci etape, cu 10 puncte, din 15 posibile, graţie a trei victorii şi un rezultat de egalitate.. Totuşi, succesele seniorilor obţinute în ultimele două etape, în dauna lui Sepsi Sfântu Gheorghe şi, mai ales, în “Groapă”, în faţa trupei “câinilor roşii”, le-au facilitat  ex-petrolistului Marian Cristescu, zis Cioară, şi coechipierilor săi  “scoaterea de la aparate” şi o “respiraţie fără ajutor”! Un imbold pentru satelit de a mări strocul, în căutarea podiumului, ocupat acum de singurele grupări neînvinse, cu maximum de puncte la zi, unele care şi-au anunţat intenţia de a promova: FCM Alexandria, FC Petrolul Ploieşti şi, respectiv, Voinţa Turnu Măgurele, în ordinea din ierarhia de după runda a cincea.

Concordia Chiajna 2, antrenată de fostul mare internaţional Ion Dumitru, mai cunoscut sub numele de alint, Liţă, are norocul de a primi adesea de la echipa mare, cum se mai zice, jucători care nu prind lotul de 18, acolo. De exemplu, şase dintre cele opt goluri bifate, în victoria cu 8-0 în faţa formaţiei Urban Titu, etapa trecută, au purtat numele lui Florin Răsdan (4) - prezent miercuri în efectivul seniorilor la restanţa de la Dinamo - şi Cristian Ciobanu (2). Sunt doi tineri din pepiniera proprie, fotbalişti de perspectivă, care au prins minute bune în Liga 1, eşalon în care au şi înscris. Dar, de la prima echipă mai pot fi detaşaţi, pentru importantul duel cu Petrolul, şi portarul Daniel Isvoranu, şi jucătorii de câmp Ionel Ciortan, Claudiu Săftescu, Marian Ghiţă, Ovidiu Marin şi, mai ales, un alt tânăr talentat, cu meciuri şi goluri în primul eşalon, Robert Răducanu. Dar, având un lot lărgit cuiprinzând destui seniori, Moldovan şi Ursu pot întări astfel şi mai mult satelitul.

Octavian Grigore, împreună cu colaboratorii săi, Ciprian Pura, Gheorghe Liliac şi Marius Haită, au optat doar pentru trei modificări faţă de ultima confruntare, cea de acasă cu Flacăra Moreni, scor: 3-2. Astfel, a revenit în lotul de 18 juniorul Tiberiu Niţescu, luându-i locul seniorului Alexandru Puchea, rămas iar pe tuşă din cauza unei accidentări, situaţie în care se mai află, în continuare, şi căpitanul Claudiu Tudor. Schimbat după golul primit în debutul jocului cu Moreniul, goal-keeper-ul “U 19” al Petrolului, Raul Botezan, a fost sărit acum din schemă, fiind reinclus în efectiv Ionuţ Marinică, titular cu două etape în urmă, la Buftea, în disputa cu CS Tunari. Tot absent cu Flacăra, Roland Stănescu a fost preferat pentru meciul din judeţul Ilfov lui Adrian Vintilă. Altfel, au mai rămas în afara lotului, în afara celor enumeraţi mai sus, şi juniorii Valentin Ţicu şi Gheorghe Dumitru.

În concluzie, Tavi Grigore are de unde alege cel mai bun “11”, la un duel ce poate fi catalogat drept un examen foarte serios înaintea derbiurilor, de peste două şi trei runde, cu FCM Alexandria şi, respectiv, de la Voinţa Turnu Măgurele.

Dacă la Roşiorii de Vede a avut parte de o brigade condusă de vâlceanul Adrian Comănescu, iar contra Tunarilor de una avându-l în frunte pe argeşeanul Cătălin Popa, ambii din lotul de cavaleri ai fluierului din Liga 1, la Chiajna, întâlnirea a fost încredinţată unui trio din eşaloane inferior celui dintâi, alcătuit din gălăţeanul Bogdan Ionuţ Anghelinei, bucureşteanul Alexandru Midvichi (ambii din lotul Ligii a II-a) şi brăileanul Răzvan Negoiţă (din lotul din Ligii a III-a). Ei vor fi supervizaţi de un piteştean, Mihail Ghiberdel, observator de joc fiind bucureşteanca Roxana Cernea. Este al doilea meci al Petrolului, după cel de la Buftea, în care cu ochii pe organizatori va sta o… femeie!



Foto: www.ilfovsport.ro