Petrolul e în noroi până la gât, mai e mult, prea mult până la mal, dar totuşi un pas mic a fost făcut la Timişoara. O iarnă întreagă a trecut de când lupii n-au mai condus pe cineva pe tabelă. S-a întâmplat astăzi într-un meci cu o echipă în plin proces de dărâmare, probabil tovarăşa noastră de retrogradare directă.

Bănăţenii au început mult mai bine şi au ratat două ocazii mari, până ca Petrolul să înfăptuiască minunea. Meritul golului se împarte la trei, dar, evident, nu în mod egal. Ziani a pasat inteligent în careu, Astafei i-a strigat lui Pacar să lase mingea şi tot el a trimis frumos, cotit, astfel încât balonul să nu poată fi atins de portarul timişorean.

Petrolul a avut momente bune până la pauză, însă, cum s-a întâmplat şi la Cluj, gazdele au avut marile ocazii. Dacă tot comparăm cu meciul antrerior, este clar că Alberto Cobrea traversează o perioadă foarte bună, el salvând şi acum poarta, de mai multe ori.

Limpede este şi că Petrolului i s-a schimbat şi norocul, dar echipa a mai schimbat şi câte ceva din cele ce pot fi antrenate. Intrarea lui Astafei s-a dovedit a fi de bun augur. Era de aşteptat ca Victoraş să se remarce în actuala echipă a lupilor, ceea nu a reuşise în sezonul trecut, când a sfârşit prin a fi contestat de suporteri.

Revenit după o lungă perioadă pierdută din cauza unei accidentări, Dean Beţa a intrat destul de bine pe faza defensivă. Jocul este mai legat, chiar dacă realizările în preajma porţii adverse rămân puţine.

Şi cu victoria de la Timişoara, prima în deplasare în actualul sezon, Petrolul nu este o echipă în drept să conteste situaţia în care se află. Poate însă să şi-o asume şi, de aici, să încerce să o îmbunătăţească.

A făcut bine Gane că a plecat de la retrogradarea aproape sigură, nu de la locul 3, playoff şi alte bazaconii.

 

ACS Poli Timişoara – FC Petrolul Ploieşti 0-1 (0-1)

Marcatori: Astafei (26).

ACS Poli: Strauss – Belu, Cânu, Torres, D. Popescu – Llorente, Melinte (60 Doman) – Goga (81 Alex), Zicu (cpt) (40 Bărbuţ), Hernandez – Elek. Antrenor: Petre Grigoraş.

FC Petrolul: Cobrea – David, Mişelăricu, Benga, Beţa – Bucşa, Stana (88 Inez) –Ziani (67 Gavrilă), Zoubir, Astafei (70 Mareş) – Pacar. Antrenor: Ionel Gane.

Au arbitrat: Mihai Florin Marcu (Oradea) – Ciprian Florin Danşa (Oradea) şi Marius Nicoară (Drobeta Tr. Severin).

Arbitru de rezervă: Marian Balaci (Drobeta Tr. Severin).

Observatori: Ioan Bogdan (Arad) şi Florin Hâncu (Braşov).