După evoluţiile foarte bune pe iarbă, ”optimi” la Wimbledon şi finală la Nottingham, Monica Niculescu s-a calificat în semifinale pe zgura de la Bucureşti.

Monica Niculescu a câştigat  în faţa unei alte românce care se descurcă excelent în 2015 – Andreea Mitu. A fost o partidă tensionată, disputată sub un soare necruţător şi marcată de numeroasele greşeli ale Andreei Mitu.

Mai tânără cu patru ani decât Monica, Andreea (23 de ani) a câştigat primul set, cu scorul de 6-4, controlând schimburile de mingi şi lovind necruţător în momentele decisive.

Manşa secundă, pe care Monica şi-a adjudecat-o la zero, a fost marcată de numeroase greşeli neforţate făcute de Mitu, care a fost scoasă din ritm de stilul defensiv extrem de bine pus la punct al adversarei.

În decisiv s-a mers cap la cap până la 2-2, moment în care, Niculescu s-a desprins şi nu a mai pierdut niciun game până la final.

Aşadar, după două ore şi patru minute de tenis la aproape 40 de grade Celsius, Monica Niculescu, locul 41 în ierarhia mondială, s-a impus cu scorul de 4-6, 6-0, 6-2.

Jucătoarea din Slatina a ajuns până în semifinale şi la ediţia inaugurală a turneului de la Bucureşti, anul trecut, când a fost învinsă greu de Simona Halep, principala favorită şi cea care avea să câştige turneul.