Este o constatare care nu poate fi combătută. Din păcate! L-am auzit pe Cosmin Contra declarând în mai multe rânduri că, după plecarea lui Hamza, şi-ar fi dorit foarte mult ca Patrick Nkoyi, atacantul de la Fortuna Sittard, să ajungă din această iarnă la Petrolul. Logica e simplă, Contra ar fi mizat pe un atacant de meserie, în formă şi aflat în plin campionat cu Sittard, echipa din liga a II-a olandeză disputând deja trei partide oficiale (în două dintre ele Nkoyi a şi marcat). Dar nu s-a putut face trecerea, deşi, din vară, el oricum este atacantul Petrolului. Motivul mi s-a părut penibil: Fortuna a cerut prea mulţi bani ca să-l lase să vină acum la Petrolul!

Bun, hai să facem calculele, dacă la Petrolul nu le face nimeni! Deşi sunt sigur că le face, dar le trece doar la încasări. Că nu există capitolul plăţi!

De la începutul acestui sezon, în conturile Petrolului au intrat bani mulţi. Vânzările lui Grozav şi Bokila au adus un plus de 3,8 milioane de lei (2,2 milioane de euro - pe Grozav şi 1,6 milioane de euro - pe Bokila). Apoi au venit încasările din drepturile de televizare aferente sezonului trecut- alte 3 milioane de euro! Au urmat două tranşe din premierea oferită de municipalitate, acordate prin Asociaţia Comunitară Lupii Galbeni, cele două tranşe cumulate fiind în valoare de 1,7 milioane de euro! În această iarnă, plecările lui Benga, Dore şi Hamza au mai adus Petrolului 1, 75 milioane de euro! Fără a mai lua în calcul banii pe care, teoretic, Petrolul i-a luat pe Boudjemaa, fără a mai calcula veniturile din vânzarea de bilete şi abonamente, fără a lua în calcul banii primiţi la prezentarea lui Mutu şi fără a lua în calcul parteneriatul cu Opel (adică fără a lua în calcul o sumă frumuşică), Petrolul tot a pus mâna, doar de la începutul sezonului, repet, pe 10,25 milioane de euro! Bun, cei mai mulţi dintre bani s-au dus pe salariile şi premierile jucătorilor, logic. Dar, mă întreb, chiar nu mai rămăsese nimic din milioanele acestea pentru a-i da banii Fortunei şi pentru a câştiga un atacant? Cât putea să ceară Fortuna pe un jucător cotat la 175 000 de euro şi care, oricum, va pleca la vară? Hai să fim serioşi şi să vedem faptul că Petrolul a încasat milioane pe jucători, dar nu a investit un leuţ pentru transferuri. În aceste condiţii, domnilor din conducere, Contra este un antrenor minune, din moment ce a făcut o echipă doar din jucători aduşi liberi de contract şi care au fost convinşi de numele antrenorului să vină aici! A vrut şi el un atacant, pe care oricum îl va avea din vară, şi n-aţi putut să îl aduceţi! Dacă oamenii din oraş iubesc Petrolul, nu înseamnă că toate astea nu se văd!