Meciul petroliştilor de la Timisoara, cu ACS din localitate, a trezit mari pasiuni în rândul fanilor timişoreni. Însă nu în sensul aşteptat. Pe reţelele de socializare, tot mai mulţi timişoreni îşi doresc să participe la meci în……galeria Lupilor Galbeni !

„AC RECAŞ nu este Poli” ! Aceasta susţin fanii timişoreni care însoţesc „adevărata” Poli Timişoara în ligile inferioare, la meciurile acestei echipe, considerată ca fiind echipa adevarată, care reprezintă oraşul de pe Bega.

Ploieştenii cunosc bine acest mod de a pune problema. Şi asta din vremurile pe care vrem să le uităm, când tandemul „Luca-Bercea”, pe de-o parte şi interzisul în Ploieşti, Ioan Niculae, pe de altă parte, faceau fuziuni şi vânzări de locuri în prima ligă, numai că Petrolul, echipa de suflet a Ploieştiului, sa nu se mai regăsească. Afacerile personale erau mai presus de dragostea de fotbal, de tradiţia noastră şi de devotamentul pentru culorile galben-albastre. În locul Petrolului a apărut o mixtură care nu era iubită de nimeni şi care a continuat să trezească repulsie fanilor ploieşteni. Aşa că, mutarea Astrei la Giurgiu s-a făcut pe cale naturală, Astra găsindu-şi în orasul de pe Dunare o mulţime de suporteri care să o aclame. Suporterii desenaţi, iar aclamaţiile înregistrate şi transmise la megafoane.

Noi, ploieştenii, stim ce este în sufletul timişorenilor. Nu numai că nu poţi iubi copiile, cluburile clonate, dar ajungi să le urăşti pentru faptul că, fără drept şi imoral au încercat să ia locul originalului, cu atât de frumoasa lui poveste. Poli Timişoara, cea adevarată, este echipa lui Dan Păltinişanu şi nu a lui Zambon sau a lui Marian Iancu. Este echipa fanilor timişoreni care umpleau cu zecile de mii stadionul şi trăiau la intensitate maximă fiecare secundă din fotbal.

La Timişoara, echipa Petrolul va fi susţinută de galeria Lupilor Galbeni, cea mai frumoasă din ţară, dar şi de fanii timişoreni. Într-o înfrăţire care să arate că, indiferent de interesele personale de moment, fotbalul este istorie şi aceasta din urmă nu poate fi cumpărată ! „Petrolul e al nostru” ! Şi asta să nu o uite absolut nimeni !