“Naţionaliştii” de la naţională l-au luat la mişto pe Budescu şi l-au lăsat pe dinafara lotului că s-a dus în China. Dar însăşi echipa asta a României rămâne în liga  adoua a fotbalului şi nu are şanse prea mari la Euro, acolo unde se va juca pe bune şi nu cu Lituania, Feroe şi alte echipe care – vorba specialiştilor – nu mai sunt mici.

Ieşită târâş dintr-o grupă de calificare uşoară, echipa naţională merge trăgându-şi un picior către Euro 2016, cu o victorie mică în buzunar contra Lituaniei, înaintea unui amical mare cu Spania.

Amical pe care ibericii îl vor trata ca pe un antrenament simplu, în timp ce noi vom găsi câte un diamant în fiecare dribling inutil al lui Sânmărtean, pasă a lui Pintilii, demarcare a lui Rrrraul Rrrusescu…

La Euro vom redescoperi că avem în pungă pietricele de plastic şi cu ele nu vom putea păcăli pe nimeni în Franţa, nici măcar pe albanezi!

România - Lituania 1-0 (0-0)

Marcator: Stanciu (65)

România: Pantilimon - Măţel, Chiricheş, Moţi, S. Filip (Toşca 86') - Pintilii, Sânmărtean (Hoban 59') - Torje (Ivan 58'), B. Stancu (Hora 76'), Fl. Tănase (Stanciu 46') - Rusescu (Keşeru 46'). Selecţioner: Anghel Iordănescu.

Lituania: Zubas - Vaitkunas, Georgas, Girdvainis, Andriuskevicius - Slivka (Kuklys 68'), Zulpa - Petravicius (Veliulis 84'), Cernych (Panka 83'), Luksa (Mikoliunas 58) - Spalvis (Matulevicius 68'). Selecţioner: Edgaras Jankauskas.