Noul atacant al Petrolului Ploieşti în vârstă de 30 ani, Ştefan Blănaru, a fost prezentat oficial joi, cu ocazia unei conferinţe de presă la care au mai participat preşedintele Marius Stan şi antrenorul principal Flavius Stoican.

„La acest moment, singurul transfer definitivat este acela al lui Ştefan Blănaru. El este jucătorul nostru pentru următorii doi ani, îi urez bun venit şi sunt convins că ne va da şi nouă o mare parte din experienţa sa bogată şi fructuoasă pe care o are la nivel de Liga a 2-a!”, a punctat preşedintele petroliştilor, Marius Stan.

Blănaru  s-a declarat fericit că a ajuns la un club de tradiţie al fotbalului românesc şi că îşi doreşte ca la anul să joace la Petrolul în Liga 1.

”Sunt bucuros pentru faptul că am venit la un club de tradiţie al fotbalului românesc şi îi mulţumesc domnului Stan pentru că s-a gândit la mine. Sper să facem o treabă frumoasă împreună, iar la anul, pe vremea aceasta, să fim în Liga 1”, a precizat noul atacant al Petrolului Ploieşti.

”Am avut multe discuţii cu diferite echipe în această vară, inclusiv domnul Miriuţă m-a dorit în Ungaria. Situaţia mea de la Hermannstadt nu a fost foarte clară, am jucat mai puţin în ultima vreme şi am considerat că este mai bine să merg în altă parte. Chiar dacă am ales Liga 2, sunt convins că nu am făcut un pas înapoi!”, a adăugat noul jucător al „lupilor”.

”În Liga 1 am fost un jucător de echipă, nu neapărat un marcator. Am 30 de ani, am destulă experienţă şi nu mă sperie presiunea. Am mai jucat la echipe de tradiţie, cum ar fi Politehnica Timişoara, şi sunt genul de jucător care, după câteva evoluţii în tricoul formaţiei la care am activat, am ajuns să fiu apreciat de către suporteri, de către oamenii care vin la stadion. Sper ca lucrul acesta să se întâmple şi aici! Vreau să ajut această echipă să promoveze şi să jucăm, astfel, la anul pe prima scenă”, a mai spus Blănaru.

Legat de venirea atacantulu la Petrolul Ploieşti, tehnicianul Flavius Stoican a susţinut că „Îl apreciez în primul rând pentru că este un jucător care se pune în slujba echipei, iar acesta este cel mai important lucru pentru un antrenor. Are viteză bună, are determinare şi, cu siguranţă, va fi apreciat de suporterii echipei noastre”.

Ştefan Blănaru s-a antrenat, pe parcursul acestei săptămâni, alături de petrolişti, aşa încât el poate debuta în tricoul „galben-albaştrilor” chiar sâmbătă, cu ocazia partidei din deplasare cu Ripensia Timişoara (ora 19.45).