Schumacher a făcut o declaraţie interesantă astăzi, cu privire una dintre cauzele înfrângerii de la Craiova. „Sunt sigur că meciul de la Craiova a fost un accident, iar în partida cu Viitorul Constanţa lucrurile vor sta cu totul altfel. Sper ca, de la următorul joc, să se întâmple ceea ce îmi doresc eu cel mai mult de la această echipă, adică să se schimbe, în primul rând, atitudinea, pentru că asta a lăsat de dorit la Craiova”, a spus Constantin Schumacher, într-un interviu acordat revistei oficiale a Ligii Profesioniste de Fotbal, ce va fi distribuită, în etapa de la finalul acestei săptămâni, pe stadioanele Ligii I.

Întrebarea care se pune este: de ce n-au avut jucătorii atitudine la primul meci? Mai ales că 7 din 11 jucători au fost dintre cei veniţi în această iarnă. Cobrea a fost căpitan (aşa că nu se pune problema şi s-a văzut şi la joc), iar Marinescu, Zoubir şi Varga au fost schimbaţi pe parcurs, deci Petrolul a încheiat jocul cu 10 fotbalişti noi!

Managerul sportiv Marius Nicolae a oferit explicaţia acestei probleme: “Şi mie mi s-a părut că le-a lipsit atitudinea. Am revăzut ieri meciul de patru ori. Explicaţia este că unora li s-a părut că le va fi uşor în campionatul românesc. Au văzut cât de mult s-au înşelat şi voi avea grijă ca ei să conştientizeze că trebuie să dea totul pe teren. Voi avea o discuţie foarte serioasă cu fiecare dintre ei”, ne-a declarat oficialul Petrolului.