Doar echipele de fotbal Petrolul Ploieşti şi CS Blejoi şi echipa de handbal CS Activ Prahova vor putea reveni în sălile de antrenament după data de 15 mai, atunci când preşeditele Klaus Iohannis a anunţat că va fi ridicată starea de urgenţă.

„Sportivii de performanţă vor putea să înceapă în condiţii speciale să cantonamentele, dar nu vor începe competiţiile sportive decât după o perioadă suficient de lungă de pregătire. Bazele sportive nu se redeschid, atenţie, pentru sportivii amatori", a anunţat preşedintele Klaus Iohannis.

"Din 15 mai, vom avea la dispoziţie saloanele de înfrumuseţare, frizeriile şi aşa mai departe. Se vor redeschide cabinetele stomatologice. Se vor redeschide şi muzeele. Toate vor fi deschise în condiţii speciale de distanţare şi de iginenă. Repet, cu toţii vom purta mască atunci când suntem în spaţii publice închise şi în mijloace de transport în comun” a mai declarat Iohannis.

Cu alte cuvinte, singurele cluburi din judeţul Prahova care vor putea reîncepe antrenamentele şi ulterior competiţiile sunt Petrolul Ploieşti (Liga a 2 a), CS Blejoi (Liga 3 a) şi echipa de handbal CS Activ Prahova.

Restul cluburilor de amatori nu vor reveni prea curând la antrenamente.

Deocamdată, nimeni nu a anunţat o dată certă pentru reluarea competiţiilor în sportul profesionist din România.