Eugen Trică a dat scris că CFR va câştiga cu Petrolul şi că echipa sa nu va mai pierde până la finalul campionatului. La ce s-o fi gândit antrenorul clujenilor nu ştie nimeni. Cert este că CFR, aflată pe ultimul loc în Liga I din cauza depunctării (asta chiar e scris şi înregistrat la LPF), a fost învinsă de lupi.

Tot Teixeira a marcat şi acest gol de trei puncte. Diferenţa faţă de celelalte victorii ale Petrolului compuse şi interpretate de cel mai bun fotbalist din Liga I a fost că, de data asta, Filipe n-a mai fost vioara întâi. Acum s-a auzit Astafei. Uneori strident şi nemelodios, alteori ritmat, perfect, în rezonanţă cu dorinţa Rednic: atitudine. Penaltiul din care Teixeira a marcat golul victoriei în minutul 44 a fost obţinut de Astafei. Aparent din nimic şi aici e meritul cel mare al lui Victoraş. S-a luptat ca un lup în careul advers până ce a fost tras grosolan de Mincă şi pus la pământ.

Nici Teixeira n-a avut de îndeplinit o simplă formalitate. După lovitura de pedeapsă ratată cu Craiova a ţinut să o bată şi pe aceasta. Pentru că e fotbalist şi pentru că trebuia să facă o demonstraţie pentru cine a uitat brusc ce a făcut pentru Petrolul.

La pauză, Filipe a ieşit, pentru că avea un cartonaş galben. Rednic nu putea risca un roşu care l-ar fi trimis pe Teixeira în tribune la meciul cu cu FCSB.

Aici s-au stins şi virtualele ieşiri mai incisive spre poarta adversă. S-au îngustat însă şi culoarele spre Pecanha. Când a ieşit Geraldo însă, Petrolul a avut probleme. Ipsa şi Satli, dar şi Peteleu şi Alcenat au fost depăşiţi în câteva rânduri. Lupii au avut însă şi noroc, la reluarea lui Tade, pe lângă poartă. Apoi, n-a mai fost noroc, a fost Pecanha, care l-a blocat pe acelaşi Tade.  

Petrolul s-a impus şi la Cluj cu scorul de 1-0. Lupii aşteaptă acum meciul cu FCSB, din 2 aprilie. Atunci, ar trebui să-i aibă pe teren pe Tamuz, Tchite şi De Lucas.

Dă scris şi cineva din Ghencea (cine ştie să scrie) că FCSB se va califica în finală?