Perioada precompetiţională este mană cerească pentru amatorii de speculaţii fotbalistice. Vine Cutărică la Petrolul, pleacă Nu Ştiu Cine, se urmăresc „piste”, se poartă tratative.

Cele mai multe dintre speculaţii sunt baloane de săpun, pentru aceia care le lansează important fiind doar faptul că ele au fost „aruncate”. Dacă ies-bine, dacă nu-aia e!

După ce am fost intoxicaţi cu un eventual transfer al lui Herea la Petrolul, iar fostul rapidist nu a mai venit, după ce Bokila a fost transferat pe la 8-9 echipe în această vară, după ce  Grozav a fost anunţat ca şi plecat la Bologna şi după ce a fost „strigat” transferul lui Filipe Teixeira la Petrolul, lucrurile par să se liniştească. Asta pentru că Petrolul are de jucat Supercupa României peste doar o săptămână şi timpul nu prea mai are răbdare cu gruparea antrenată de Contra.

Singurul fotbalist nou-venit la Petrolul care poate fi folosit în meciul contra Stelei, în Supercupă, este Pecanha. În rest, doar încertitudini.

Dacă Grozav va evolua la Bologna ar fi bine pentru el, dar rău pentru Petrolul, care ar pierde un fotbalist tânăr şi foarte bun. Este adevărat că Teixeira ar putea fi un câştig, experienţa şi tehnica individuală fiind argumente pentru o integrare rapidă a lui în colectiv.

Orice schimbare apărută în componenţa lotului petrolist în aceste zile ar genera o doză de risc. Nu este prea comod pentru niciun tehnician din lumea asta să facă pregătirea cu unii jucători şi să aibă la dispoziţie alţii, la meciurile oficiale, cele care contează.

„A veni” şi „a pleca” sunt verbele conjugate în tabăra petrolistă cel mai mult, în această perioadă. Chiar dacă antrenorul Contra ar prefera ca alte verbe să ia caimacul: „a juca”, „a lupta”, „ a câştiga”.