Manchester City ne-a demonstrat cu lejeritate că fotbalul românesc e praf. Dar noi ştiam asta. Numai umflaţii de la fecesebe nu ştiau. Nu… Ei se credeau mari şi tari, buni de Europa, dacă nu ca echipă, măcar pe bucăţi… Păi nu pentru Stanciu, costumat în Hagi la carnavalul presei româneşti, stau la rând marile forţe ale continentului, gata să umple sipetele lui Gigi? De parcă ăia ar pregăti meciul vieţii cu Sparta Praga?

Însă ce n-a ştiut nimeni a fost umilinţa uriaşă pusă la cale de fanii dinamovişti. Gigi şi-a frecat mâinile când a văzut cozile de la bilete, însă trebuie că i s-au tăiat picioarele când şi-a dat seama ce au pregătit câinii care s-au dat fecesebişti: o imensă coregrafie în care s-a scris, pe o tribună întreagă, Doar Dinamo Bucureşti!

Câinii au intrat în istoria fenomenului ultras, iar celor de la FCSB li s-a dus buhul în toată lumea, marile ziare tratând generos subiectul.

Pentru anti-fecesebişti, ceea ce s-a întâmplat aseară pe Arena Naţională a fost o sărbătoare. Cum să nu te bucuri când aroganţa supremă primeşte două-trei palme, un pumn în cap şi un şut în fund, aşa cum merită?

Cinci goluri, trei bare, două penaltiuri (ratate din păcate) şi – fix în poarta lui Gigi - un proiect mort. Plus o ţeapă de proporţii servită cu eleganţă de suporterii dinamovişti.

Prea plină de ea şi umflată în neştire de presa centrală, FCSB s-a spart precum un balon care a urcat la prea mare altitudine.

Nu-i de voi băieţi! Pe-acolo zboară supersonice!

Mergeţi mai bine pe ponton, la nivelul lacului de la Snagov, daţi drumul la grătar şi la manelele de jale.