Parcă în ciuda unora care şi-au frecat mâinile de bucurie când direcţia economică a primăriei a blocat banii Clubului Sportiv Municipal, echipa de handbal fete are şanse mari să treacă în turul următor al EHF,

În primul tur, CSM Ploieşti va întâlni reprezentanta Insulelor Feroe, HC Neistin, meciurile fiind programate pe 10-11 septembrie, în deplasare, şi 17-18 septembrie, în Sala „Olimpia”. Desigur, marea dificultate este reprezentată de deplasarea propriu-zisă în Insulele Feroe, dar probabil vor urma discuţii privind o posibilă „dublă” pe acelaşi teren, cu avantajele financiare de rigoare.

Şi pentru turul al II-lea fetele noastre au avut noroc, ele urmând să dea piept cu echipa ce se va clasa a 4-a în Grupa a III-a preliminară de Champions League, formată din RK Krim Mercator (Slovenia), MKS Selgros Lublin (Polonia), Indeco Conversano (Italia) şi Juventa Michalovce (Slovacia). Cel mai probabil, adversara CSM-ului va fi campioana Italiei, Indeco Conversană, care porneşte cu ultima şansă în această grupă. Meciurile din turul al II-lea vor avea loc pe 15-16 octombrie (turul) şi 22-23 octombrie (returul), prima partidă fiind programată în Sala Sporturilor Olimpia, din Ploieşti, scrie site-ul official al clubului ploieştean.

„Este o şansă bună pentru noi să ne apropiem de faza grupelor în Cupa EHF. Întâlnim în primul tur un adversar accesibil, apoi, 100%, vom da piept cu Indeco Conversano, pentru că ştiu foarte bine celelalte echipe din grupă şi e greu de crezut că formaţia italiană poate produce vreo surpriză. Este o tragere la sorţi foarte, foarte bună pentru noi şi o oportunitate de a face o performanţă frumoasă pentru Ploieşti în Cupa EHF. Vom lua totul pas cu pas, dar cu siguranţă ne dorim să ajungem în turul al III-lea şi, de acolo, să facem pasul spre Grupele EHF”, spune antrenorul principal al echipei noastre, Neven Hrupec.

Tragerea la sorţi pentru turul al III-lea se va face pe 25 octombrie, iar meciurile se vor disputa pe 12-13 noiembrie (turul) şi 19-20 noiembrie (returul). Grupele EHF îşi vor derula meciurile în 2017, în lunile ianuarie şi februarie.