Din cauza epidemiei de Coronavirus, oficialităţile din România au decis să interzică adunările peste 1000 de oameni. Decizia afectează şi meciurile din Liga 1, Liga 2 şi alte competiţii sportive, dar şi spectacole şi alte evenimente.

Partida dintre Sepsi OSK şi Chindia Târgovişte, programată să se joace astăzi, de la 17:30, pe Stadionul Ilie Oană din Ploieşti, s-ar putea juca fără spectatori!

Preşedintele Chindia Târgovişte a declarant că au fost vândute aproximativ 500 de bilete, iar vânzările de azi de la casele de bilete vor fi monitorizate astfel încât să nu se depăşească cifra de 1000.

„Aşteptăm comunicatul oficial de la Ligă. Casele de bilete se deschid la ora 12:00 şi vom monitoriza vânzările de azi de la case astfel încât să nu depăşim cifra de 1000. Când ajungem la 900, vom pondera”, a declarant Marcel Ghergu, preşedinte Chindia, citat de GSP.ro

Chindia anunţase că la partida de astăzi de pe Ilie Oană, doamnele şi domnişoarele au intrarea liberă, iar preşedintele clubului nu a anunţat ce se întâmplă şi cu acest cadou.

Primele meciuri de fotbal afectate de decizia Guvernului


Rapid – CSM Reşiţa (ora 12:30)

Csikszereda – Petrolul (ora 15:00)

Chidina – Sepsi (17:30)

FCSB – CS U Craiova (20:30)

După ce în România au fost confirmate 13 cazuri de coronavirus, iar 13.000 de persoane se află în izolare, Ministerul de Interne a decis interzicerea evenimentelor publice cu peste 1.000 de persoane.

Decizia nu se referă doar la numărul de spectatori prezenţi în tribune, ci şi la oficiali, jucătorii, membrii staff-ului şi autorităţile locale.

S-a aprobat procedura pentru suspendarea cursurilor în instituţiile de învăţământ. Se interzic activităţile ce includ o adunare mai mare de 1.000 de persoane. Pentru activităţile cu mai puţin de 1.000 de persoane se aprobă cu acordul DSP. Aceste măsuri sunt în vigoare până pe 31 martie.