În goana teribilă după bani, unele dintre formaţiile din Premier League au ajuns să scoată venituri şi din bucuria copiilor. Cum e posibil? Acestea percep sume mari către părinţii care doresc ca micuţii lor să iasă pe teren, înainte de startul unui meci, ţinându-le de mână pe vedetele din Albion.

 

Un gest frumos şi emoţionant s-a transformat în Premier League într-o afacere. Conform jurnaliştilor de la telegraph.co.uk, multe dintre cluburile din Premier League cer sume consistente de la părinţii copiilor care ies pe teren, înainte de startul partidei, de mână cu vedetele cluburilor din PL.

 

Există şi excepţii, singurele cluburi care nu percep o asemenea taxă fiind următoarele: Liverpool, Arsenal, Chelsea, Manchester United, Manchester City, Newcastle şi Southampton.

 

Cei mai mulţi bani îi cer oficialii celor de la West Ham: taxă de 830 de euro. Pe lista urmează Everton (710 euro), Norwich şi Aston Villa (câte 600 de euro).

 

Formaţie cu bani (şi-a construit recent stadion care a costat un miliard de euro), Tottenham cere 575 de euro părinţilor care-şi doresc ca micuţii lor să fie văzuţi ieşind de mână pe teren alături de super starurile din Premier League.

 

"Devine un privilegiu pentru cei favorizaţi, este ceva care merge complet împotriva rădăcinilor fotbalului" - Julian Knight, directorul Comisiei pentru Cultură, Media şi Sport din Camera Comunelor.

 

Conform telegraph.co.uk, unele dintre cluburile din Premier League adună peste jumătate de milion de euro pe sezon din această practică. Se ajunge astfel ca unii părinţi să plătească mai mult pentru a-şi vedea micuţii de mână cu jucătorii decât dacă le-ar plăti abonamentul pentru un an.

 

 

 

 

 

Sursa: www.sport.hotnews.ro