Nu sunt puţini aceia care pun preţ pe rezultatele meciurilor de verificare, în ciuda faptului că, de-a lungul timpului s-a dovedit, fără tăgadă, că acestea nu contează nici cât negru sub unghie.

Neglijând intenţionat, sau din ignoranţă, acest aspect, sunt persoane care se grăbesc să arunce cu noroi în rezultatele înregistrate de Petrolul în meciurile de verificare pe care le-a disputat până acum.

Ei bine, Contra a demonstrat, şi în trecuta campanie de pregătire, că ştie foarte bine să ia doar ceea ce trebuie din astfel de meciuri şi că înţelege în profunzime ideea de verificare a potenţialului jucătorilor pe care-i are în lot.

Apoi, Contra a optat pentru o testare reală a valorii echipei, Petrolul fiind o formaţie care întâlnit, în primele patru meciuri ale stagiului din Slovenia, doar echipe de calitate, care să pună probleme cu adevărat.

Este strategia corectă, atunci când vrei să ştii cu exactitate cum stai, cam unde te poziţionezi valoric înainte de meciurile din Europa League.

Mult mai multe ai de câştigat atunci când joci cu Partizan Belgrad sau Hajduk Split, chiar dacă pierzi, decât să câştigi cu Livingstone, cum a făcut Steaua.

Putea să joace şi Petrolul cu East Stirling, de exemplu, şi ar fi câştigat la o diferenţă de 7-8 goluri. Şi ce realiza? Nimic, din moment ce adversarul este incapabil să pună probleme.

Urmând această logică, Petrolul se află pe un drum corect, în ciuda rezultatelor şi în ciuda presei centrale care are ochi doar pentru Steaua. Aşa cum a avut întotdeauna!