Prima impresie după meciul de la Craiova ar fi că noul Petrolul este o echipă care are nevoie de timp să se obişnuiască cu ea însăşi. Pe care, din păcate, nu-l are. Din acest punct de vedere, când aduci 15 jucători noi, nu prea e bine să aştepţi cu nerăbdare şi optimism primul meci oficial. Poate doar dacă îi aduci de la Barcelona! Mai ales când mulţi dintre ei n-au mai jucat cel puţin din toamnă...

O altă impresie este aceea că Petrolul se află (s-a aflat cel puţin la Craiova) tot în vechea eră, în care ajungea greu la poartă. În prima repriză, în afara unei devieri a lui Paolucci, ploieştenii n-au avut mare lucru. Primul corner l-au bătut în minutul 61, când erau în superioritate numerică de patru minute. La puţin timp după aceea, lupii au luat şi golul al doilea.

Este corect să spui că Petrolul a avut ghinion la ambele goluri ale oltenilor. Primul a venit după un penalti pe care Cobrea îl apărase iniţial. La cel de-al doilea, tot Cobrea reuşise să-l blocheze pe Ivan în careu, dar mingea a sărit Nuno Rocha.

Şi totuşi, dacă un lucru este sigur, Craiova a meritat victoria pentru că, pur şi simplu, a fost mai bună.  

La scorul de 2-0, Paolucci a ratat o bună ocazie, însă, tot oltenii au fost mai periculoşi.

În ceea ce o priveşte pe Petrolul, situaţia din clasament nu poate fi îndulcită cu elemente de conjunctură. Meciul trebuia câştigat pentru că, iată, rămânem cu 8 puncte. Şi cu un penalti nedat în minutul al doilea al prelungirilor pentru un henţ uriaş comis de olteni, dar care, probabil, n-ar fi schimbat soarta meciului.

CS „U” Craiova – FC Petrolul Ploieşti 2-0 (1-0)

Marcatori: Vătăjelu (19), Nuno Rocha (63).

CS „U”: Straton – Dumitraş, Iliev (cpt), Acka, Vătăjelu – Zlatinski, Madson – Ivan, Rocha (80 Băluţă), Bancu (86 Izvoranu) – Măzărache (61 Mateiu). Antrenor: Victor Naicu.

FC Petrolul: Cobrea (cpt) – David, Prestia, Inez, Begeorgi – Guerriero – Pacar, Marinescu (66 Michail), Zoubir (66 Ziani), Varga (46 Gavrilă) – Paolucci. Antrenor: Constantin Schumacher.

Cartonaşe galbene: Madson (2), Bancu, Zlatinski/Inez, Zoubir, Gavrilă, Guerriero.

Cartonaş roşu: Madson (57).

Au arbitrat: Marius Avram (Bucureşti) – Aurel Oniţa (Constanţa) şi Mircea Orbuleţ (Bucureşti).

Arbitru de rezervă: Iulian Dima (Bucureşti).

Observatori: Romulus Gabor (Hunedoara) şi Eduard Dumitrescu (Piteşti).