Lichidatorul Fotbal Club Petrolul SA, aflat în faliment, a început să vândă bunurile din patrimoniul fostei echipe de fotbal patronate de fraţii Capră şi finanţate de la bugetul local al Ploieştiului, însă sumele încasate până în acest moment sunt insignifiante în raport cu datoriile totale ale firmei, de peste 39 milioane lei, din care mai mult de jumătate către bugetul de stat, astfel că creditorii clubului nu au văzut momentan niciun leu din sumele obţinute din aceste vânzări, scrie profit.ro

Astfel, potrivit unui document al lichidatorului Via Insolv de luna trecută, în conturile Fotbal Club Petrolul SA a intrat suma totală de peste 469.000 lei, provenită din restituirea unei cauţiuni de 99.600 lei dispusă de instanţă într-un proces cu ANAF şi din vânzarea a 11 autoturisme din patrimoniul clubului. Cel mai scump a fost vândut un autobuz Volvo M3, respectiv cu aproape 207.000 lei.

Banii încasaţi au fost folosiţi pentru plata salariilor pe luna iulie 2016 ale angajaţilor Fotbal Club Petrolul SA şi a contribuţiilor sociale aferente acestora (peste 213.000 lei), precum şi pentru cheltuieli legate de procesul de lichidare a firmei, astfel încât nu a mai rămas deocamdată niciun ban de distribuit creditorilor.

Peste 27.000 de lei au fost plătiţi avocatului spaniol specializat în speţe sportive Josep Francesc Vandellos, care a reprezentat Petrolul Ploieşti într-un litigiu cu clubul polonez Lechia Gdansk, legat de legitimarea, anul trecut, de către polonezi, a fostului jucător al Petrolului, brazilianul Gerson. Vandellos a fost angajat timp de un an, între 2011 şi 2012, la firma de avocatură a fostului secretar de stat din Ministerul Finanţelor Publice Gabriel Biriş, care intenţiona să-şi înfiinţeze un departament de drept sportiv.

Petrolul Ploieşti are datorii totale de peste 39 milioane lei, din care mai mult de jumătate (20,2 milioane lei) către bugetul de stat, respectiv către Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Prahova. Consiliul Local Ploieşti, care a finanţat clubul, are de încasat 2,4 milioane lei, prin Serviciul Public Finanţe Locale Ploieşti.

De la echipă, cel mai mult are de încasat fostul antrenor Cosmin Contra (647.247 lei) şi fotbaliştii Teixeira (511.218 lei), Toto Tamuz (418.310 lei) Adrian Mutu, în prezent manager general la Dinamo Bucureşti (305.911 lei), portarul Pecanha (233.813 lei), Hamza (220.715 lei) şi celălalt portar, Mircea Bornescu (peste 159.000 lei).

Citeşte mai multe pe  Profit.ro