Avem atacanţi!, s-a bucurat Rednic înaintea meciului cu FCSB. S-a bucurat toată lumea la Ploieşti, dar fără să se mai uite în spate. Lipsa lui Geraldo din centrul defensivei nu a lăsat o simplă gaură. A lăsat o gaură neagră care a supt toate şansele Petrolului la trofeu. La ultimul trofeu din acest sezon nesănătos şi chinuit.

În prima repriză, apărarea lupilor a reuşit să pună pe tavă câte un gol pentru doi dintre fecesebişti. Unul n-a fost în stare să dea o centrare în meciul României cu Feroe, dar i-a făcut praf pe elevii lui Rednic la faza golului. Tovarăş de bairam cu Rechecampf, Popa l-a învins pe Pecanha la o fază la care apărarea Petrolului părea plecată în Cosmos. Printre stele. Nu, nu Popa e prea bun, ai noştri sunt prea slabi. Sau joacă prea slab, cu mult sub cerinţele unui astfel de meci.

Un pic mai târziu, lupii l-au înviat şi pe Iancu. Fundaş central, Satli n-a fost în stare să rezolve o problemă simplă. S-a bâlbâit, s-a împleticit şi-a întins un picior de gelatină şi aşa FCSB a marcat şi golul al doilea. 2-0, deşi gazdele nu jucaseră mare lucru. Petrolul nu jucase însă nimic. Nimeni, nimic!

După pauză, Rednic a aşezat echipa. Au intrat Filip şi Tchite, au ieşit Kronaveter şi Vasilache. Singura schimbare din jocul Petrolului a fost că cineva a arătat în meciul ăsta că e fotbalist adevărat. Aţi ghicit cine. Tchite.  În rest, lucrurile au rămas la fel. Apărarea a rămas şi ea, încă o dată, cu ochii în soare. Alcenat l-a lăsat pe Tănase să treacă şi uite aşa s-a mai înscris un gol în poarta lupilor. Fundaşul dreapta are circumstanţe atenuante: a jucat două amicale în China, sub culorile statului Haiti. Sau n-are, din moment ce trecerea lui Tănase a fost ridicol de lejeră.

La 3-0, e ruşinea lumii pentru o echipă ca Petrolul. Fie ea în insolvenţă. Unii dintre fotbaliştii lui Rednic ar trebui să-şi fi pecetluit soarta. N-au ce să caute, nu sunt de niciun ajutor...

Ipsa a redus din handicap. Şi ce?

Petrolul a ieşit din Cupă. Cumva, ei ştiu cum, lupii au ratat o ocazie uriaşă. Şi au înşelat aşteptările unor suporteri care s-au încăpăţânat să creadă.

 

FCSB – Petrolul 3-1 (2-0)

Marcatori: Popa (20), Iancu (32), Tănase (67)/Ipsa (69)

FCSB: Cojocaru - Papp, Varela, Toşca, Guilherme - Prepeliţă, Breeveld - Ad. Popa (87 Filip), Iancu (73 Stanciu), C. Tănase – Ţucudean (71 Rusescu).

Petrolul: Pecanha – Alcenat (78 Peteleu), Satli, Ipsa, Fanchone - De Lucas – Vasilache (46 Tchite), Astafei, Kronaveter (46 Filip), Teixeira - Tamuz

Foto> Prosport