Coasta de Fildeş a început prost meciul cu Japonia şi s-a văzut condusă, după un sfert de oră, din cauza golului marcat de Honda. Samuraii japonezi au făcut pasul în spate, semn că Zacheronni rămâne un antrenor italian de modă veche. Trupa ”elefanţilor” din Coasta de Fildeş, rănită de săgeata japonezilor, a pornit iureşul şi i-a strvit sub copite pe bieţii samurai. Bony şi Gervinho au descis, în partea secundă, că fotbalul a făcut dreptate la Recife, partida fiind una cu sens unic, în afara celor două goluri ivorienii ratând alte 6 ocazii imense.

A fost un meci în care japonezii au jucat meschin, încercând să apere un avantaj fragil, obţinut prea devreme, în faţa unei echipe care a degajat o forţă formidabilă.  Cu puţină atenţie şi dacă nu va pica în patima infatuării, Coasta de Fildeş poate încheia grupa chiar pe primul loc, având şanse să treacă şi de Columbia. Pentru că de Grecia va trece toată lumea!

Cât despre aberaţia emanată de Sorin Hobana, comentatorul TVR, care a insistat pe ideea că intrarea lui Drogba  a schimbat soarta meciului, trebuie spus doar atât: a comentat şi el, la nivelul fotbalului pe care-l cunoaşte. Şi-l cunoaşte atât de bine că la golul al doilea al ivorienilor l-a confundat pe Gervinho cu Yaya Toure. Cine ştie şi urmăreşte fotbalul îşi dă seama cam cât e de greu să-i confunzi!