Oficialii Ligii Profesioniste de Fotbal au anunţat perioada la care s-au gândit pentru reînceperea meciurilor în Liga 1, fără spectatori.

 

REVINE LIGA 1! Sportivii profesionişti pot începe cantonamentele începând cu data de 15 mai. Preşedintele a spus că Liga 1 şi celelalte competiţii vor fi reluate doar după o perioadă „suficient de lungă” de pregătire.

Atenţie, în schimb, bazele sportive nu se vor deschide pentru sportivii amatori!

Prima dată avansată este 5 iunie, dar în cazul în care va fi nevoie au pregătit şi-o variantă de rezervă, 12 iunie.

 

„LPF depune toate eforturile pentru reluarea campionatului, în condiţii de maximă siguranţă pentru toţi participanţii, cu respectarea deciziilor autorităţilor guvernamentale şi a măsurilor de protecţie care vor fi indicate de autorităţile de sănătate.

 

Nu se pune problema «îngheţării» actualului sezon din culpa LPF sau a celor 14 cluburi. Scăderea numărului de îmbolnăviri în perioada următoare ne va ajuta să aducem mai repede fotbalul din Liga 1", a declarat Justin Ştefan, secretar general al LPF

 

"Sporturile individuale vor fi permise - atenţie, individuale! Rămâne restricţia că sunt interzise întâlnirile cu mai mult de trei persoane. Asta se aplică, evident, şi atunci când mergem să facem mişcare în aer liber. Este posibil să se iasă, de exemplu, pentru sport individual, pentru mers cu bicicleta în afara localităţii sau altele" - Klaus Iohannis, preşedintele României

 

 

 

Sursa: www.gsp.ro