La invitaţia Federaţiei Bulgare de Gimnastică, Secţia de  Gimnastică Ritmică a Clubului Sportiv Municipal  Ploieşti  a  participat, în perioada 21-23 august, la cea de a XXI-a ediţie a Turneului Internaţional „Prize of Queen Margarita”. Gimnastica ritmică este unul dintre cele mai populare sporturi din Bulgaria, primul campionat naţional fiind organizat în ţara de la sud de Dunăre în anul 1952.

Deşi, iniţial, la această competiţie, Federaţia Română de Gimnastică Ritmică a creionat, la prejunioare, echipa ce va reprezenta ţara noastră formată din Denisa Stoian - CSM Ploieşti şi Laura Aniţei - CSŞ Anghel Saligny Iaşi, restricţiile organizatorilor de a include în clasament numai o singură gimnastă pe ţară sau club au dus la decizia de a înscrie cele două sportive sub culorile cluburilor de care aparţin. Decizie inspirată, pentru că micuţele gimnaste au ocupat, de două ori, câte două locuri pe podium.

Conducerea tehnică a secţiei ploieştene - Liliana Băescu şi Simona Puiu - au decis înscrierea în concursul de cluburi a altor cinci gimnaste: Livian Harcan (fostă componentă a Lotului Naţional până în 2014, an în care a părăsit România alături de părinţi, dar care îşi va continua activitatea competiţională în ţară), Miruna Ciocârlan (ambele la categoria prejunioare) şi Sabina Enache, Valentina Nuţă şi Gabriela Constantin - la categoria junioare mici.

În competiţia cluburilor s-au înscris 75 de gimnaste cu vârste cuprinse între 6 şi peste 16 ani, reprezentând cinci ţări şi 21 de echipe: Israel, România (două cluburi), Republica Sud-Africană, Rusia (4 cluburi) şi Bulgaria (13 cluburi).

Competiţia s-a desfăşurat într-una din sălile de antrenament ale Palatului Sporturilor şi Culturii din Varna, sala de competiţie aflându-se într-un proces complex de reabilitare, justificat de faptul că Varna a fost desemnată Capitala Europeană a Tineretului în anul 2017.

Iată rezultatele obţinute de sportivele clubului nostru la Turneul International „Prize of Queen Margarita”:

Sabina Enache (Benjamins Competition, 9-10 ani) - locul IV pentru exerciţiul cu coarda şi locul X la individual compus;

Alexandra Denisa Stoian (Hopes Competition, 11-12 ani) -   locul III şi medalia de bronz la individual compus, locul III şi medalia de bronz la exerciţiul fără obiect, locul VIII la exerciţiul cu coarda, locul IV la exerciţiul cu cercul şi locul II şi medalia de argint la exerciţiul cu mingea;

Livia Ioana Harcan (Juniors Competition, 13-15 ani) - locul VIII la individual compus şi trei locuri VII la coardă, cerc şi minge.

Conform prevederilor organizatorilor, celelalte sportive participante, Valentina Nuţă, Gabriela Constantin şi Miruna Ciocârlan, nu au intrat în clasamentul final, deşi au avut evoluţii bune.