După ce Octavian Grigore a trecut în staff-ul administrativ, şefii celor de la Petrolul au ales noul antrenor. Interesant este că deşi Mădălin Mihailovici, CEO Veolia, anunţa că se negociază cu antrenori titraţi, supriza este ciudată, am putea spune

Romulus Ciobanu, tehnicianul celor de la FCM Alexandria, rivala directă pentru promovarea în Liga a 2-a, este noul antrenor al Lupilor Galbeni.

Romică Ciobanu, 40 de ani, a preluat-o pe echipa din Teleorman în sezonul 2014-2015, iar la finalul sezonului 2015-2016 a promovat-o în Liga a 3-a.

Tehnicianul a semnat contractul cu gruparea ploieşteană, înţelegerea urmând să fie valabilă până la finalul sezonului în curs, cu opţiune de prelungire pentru viitoarea stagiune.

Născut în Dâmboviţa, la Pucioasa, Ciobanu a fost legat, ca jucător, de fotbalul prahovean, evoluând de-a lungul carierei sale la Metalul Plopeni, Astra Ploieşti şi CSM FC Ploieşti, dar are şi prezenţe pe scena primului eşalon, în tricoul lui Poli AEK Timişoara.  Iar, ca antrenor, Romulus Ciobanu s-a aflat pe banca formaţiilor Metalul Plopeni, Rulmentul Alexandria, CS Caransebeş, CS Ştefăneşti şi, ultima dată, AFCM Alexandria, chiar echipa care îi secondează pe „lupi” în ierarhia Seriei a III-a la finalul turului.

„Sunt foarte fericit pentru acest pas făcut şi, evident, extrem de onorat să antrenez la Petrolul. Tot ceea ce pot spune, deocamdată, este că îmi voi folosi toată capacitatea astfel încât să ne atingem obiectivele propuse şi prin contribuţia mea”, a declarat Romulus Ciobanu.

Petrolul Ploieşti e lider în Seria a 3-a din Liga a 3 -a, cu 32 de puncte, cu două mai multe decât urmăritoarea AFCM Alexandria.

Conform GSP.ro, în staff-ul lui Ciobanu va fi şi Cătălin Grigore, care va ocupa funcţia de antrenor cu portarii. Acesta a mai fost la Dinamo şi la Petrolul, când echipa a câştigat Cupa României.

"Eu judec alegerile managerial şi pentru atingerea obiectivelor. L-am urmărit foarte atent şi am avut o discuţie cu el. Sunt convins că va fi un antrenor de tip Contra, tânăr şi dornic de performanţă. E o din care sunt sigur că Petrolul va avea de câştigat" a declarat pentru GSP Mădălin Mihailovici, CEO Veolia, principalul sponsor al clubului

Romulus Ciobanu a luat, miercuri după-amiază, un prim contact cu lotul „galben-albaştrilor”, iar sâmbătă va debuta pe banca formaţiei ploieştene, cu ocazia jocului de verificare cu CSU Craiova II. Partida se va disputa pe stadionul „Ilie Oană”, începând cu ora 15.00, intrarea spectatorilor fiind liberă.