Echipa de juniori U15 este în Franţa unde, între 25 şi 28 aprilie, se confruntă cu echipe de prestigiu din Europa în cadrul campionatului „Mondial de la Saint Pierre de Nantes”.

Juniorii se află în grupa D a turneului, urmând să joace împotriva Nort Sur Erdre AC, USJA Carquefou, Stade Brestois, OGC Nice şi RWD Molenbeek, ultimele două fiind echipele care vor prezenta cele mai mari provocări pentru prahoveni.

Echipa antrenată de Marius Manolache participă la acest turneu la iniţiativa suporterilor, care au dorit ca „lupişorii” să acumuleze experienţă sportivă internaţională. Atât reprezentanţii clubului, cât şi partenerul – finanţator Veolia, care a facilitat deplasarea echipei în Franţa, au fost de acord că este o bună oportunitate pentru juniori de a înfrunta echipe de prestigiu din Europa.

Vrem ca prin această participare juniorii să capete experienţă internaţională în cadrul unui turneu puternic, care a ajuns deja la a 41-a ediţie. Avem astfel posibilitatea să evaluăm nivelul de pregătire al jucătorilor punându-i faţă în faţă cu şcoli de fotbal puternice, consacrate, şi să contribuim astfel la dezvoltarea tinerilor care vor juca, peste puţin timp, în echipa mare Petrolul Ploieşti. Fără îndoială, prin acest campionat se pot naşte şi noi oportunităţi de colaborare, dar urmărim, în principal, schimbul de experienţă cu echipele participante. Astfel de acţiuni dedicate juniorilor sunt extrem de importante pentru a asigura sustenabilitatea proiectului pe care îl construim aici, la Ploieşti”, a declarat preşedintele clubului Petrolul Ploiesti , Cristi Vlad.

Competiţia se va desfăşura prin formarea a patru grupe a câte şase echipe fiecare, care vor permite calificarea primelor două echipe din fiecare grupă în stagiul următor, pentru ocuparea locurilor 1-8, a treia şi a patra echipă pentru locurile 9-16, respectiv a cincea şi a şasea echipă pentru locurile 17 – 24.

Al doilea stagiu va urma modelul: sferturi de finală, semi-finale şi finală.

Ca atare, fiecare echipă va trebui să joace 8 meciuri, primul meci având loc pe 25 aprilie 2018, iar ultimul având loc pe 28 aprilie 2018.

Lotul U15 Petrolul Ploiesti pentru turneul „Mondial de la Saint Pierre de Nantes” este format din:

1. Antonescu Bogdan Marin: Fundaş Central Dreapta
2. Barbu Darius Marian: Portar
3. Botogan Alin Marius: Mijlocaş Central
4. Danilă Antonio Tiberiu: Mijlocaş Central
5. Dumitru Radu Ionuţ: Mijlocaş Dreapta
6. Duţă Ionuţ Iulian: Atacant
7. Ghiţă Narcis Ionuţ: Mijlocaş Stânga
8. Ilie David: Atacant
9. Licsandru Mihail Cristian: Fundaş Central Stânga (Căpitanul echipei)
10. Mănescu Ionuţ Dragoş: Mijlocaş Central
11. Mănescu Ionuţ Octavian: Fundaş Stânga
12. Niţă Ştefan Fabian: Fundaş Dreapta
13. Radu Alex. Constantin: Portar
14. Radu Nicolae Vladuţ: Mijlocaş Central
15. Stănescu Nicholas Iulian: Mijlocaş Central
16. Stoica Gabriel: Atacant