Dan Capră, finanţatorul echipei Petrolul Ploieşti, a explicat, în conferinţa de presă prilejuită de prezentarea lui Gigi Mulţescu, de ce a renunţat la colaborarea cu antrenorul Răzvan Lucescu. În ciuda diverselor declaraţii apărute pe diverse canale media, Capră susţine că despărţirea de Lucescu a fost amiabilă.

"Am încetat colaborarea cu Răzvan Lucescu. Îmi pare rău că s-a ajuns la această decizie, dar cred că este cea mai bună în momentul de faţă. Începând de astăzi, sper ca echipa să aibă o nouă renaştere. Nu pot spune că rezultatele precedente au fost atât de rele, dar am ratat câteva dintre obiective pe care le aveam în acest sezon. Meciul de la Târgu-Jiu a fost picătura care a umplut paharul. Nu scorul, ci jocul echipei m-a dezamăgit! Mai rar un băiat ca Răzvan Lucescu. Poate am greşit şi eu faţă de el, cu anumite declaraţii. Îi urez succes în carieră şi, repet, din punctul meu de vedere, cred că am încheiat colaborarea amiabil”, a declarat Dan Capră.

Patronul Lupilor Galbeni a negat şi zvonurile despre o criză în cadrul clubului: ”N-aş spune că este o criză, şi aici mă refer la schimbarea lui Cristi Vlad şi plecarea lui Mario Nicolae. N-aş vrea să se mai întâmple pe viitor o tensiune precum a fost cea cu Mario Nicolae la meciul cu CFR, când tot stadionul l-a fluierat.Voi avea o discuţie finală cu Mario. Nu ştiu dacă va mai rămâne sau nu în cadrul clubului. Cristi Vlad e în continuare angajatul clubului, dar acum se află în concediu. Cu Hoban n-a fost niciun conflict, doar s-a creat unul artificial”.

Dan Capră le-a explicat jurnaliştilor că în acest an Petrolul Ploieşti are un buget de peste şase milioane de euro, iar jucătorii primesc o primă de 700 de euro pentru fiecare punct câştigat. Capră le-a promis petroliştilor şi o primă de 10.000 de euro pentru câştigarea titlului.

Rămâne de văzut dacă promisiunile financiare ale patronului îi vor face pe petrolişti să revină la ritmul de joc de la debutul campionatului.