Ca şi predecesorul său, Ionel Gane e de părere că Petrolul are nevoie de o victorie pentru a căpăta încredere. La conferinţa de presă de vineri, tehnicianul s-a exprimat mai plastic, spunând că echipei ploieştene îi lipseşte scânteia care să aprindă jocul.

Dacă ar fi ceva mai rău pentru Gane decât situaţia atât de grea din clasament, acel lucru ar fi debutul său la Petrolul şi împotriva celei mai bune echipă din playout şi în deplasare.

Este posibil ca venirea sa să producă acel şoc despre care se tot vorbeşte în fotbal. De asemenea, fiind un antrenor mai experimentat ca Schumacher, probabil că va găsi modalităţi mai potrivite de a mobiliza jucătorii.

Totuşi, faptul că Petrolul are atât de puţine puncte cântăreşte extrem de greu şi, aproape sigur, asta şi situaţia financiară dezastruoasă vor duce echipa ploieşteană la fund.

Gane a venit – cum a spus– să salveze ce se poate. În primul rând, imaginea Petrolului, apoi baremul de puncte şi cine ştie cum, printr-o minune, să aducă echipa măcar în situaţia de a mai conta în lupta pentru evitarea retrogradării.  

                                                               ***

“Avem nevoie, în primul rând, de o victorie, care să ne dea un impuls pozitiv, ca să putem aborda altfel următoarele meciuri. Lotul este unul bun, echilibrat pe posturi, cu jucători care au experienţă, care au valoarea şi calitatea necesară să facă diferenţa. Dar, trebuie să arătăm ca o echipă. Calitatea individuală este fundamentală, însă trebuie pusă în slujba echipei”, a continuat Gane.“Probabil că a lipsit, până acum, acea <<scânteie>> şi, în primul rând, acea linişte pe care ţi-o conferă victoria. Sigur, a contat foarte mult faptul că nu s-a câştigat de 9 etape, iar din această cauză se pierde încrederea şi există un blocaj la nivel de echipă. E normal ca jucătorii să fie trişti, dar tot ceea ce am încercat la antrenamentele din această săptămână, precum şi prin discuţiile pe care le-am avut cu ei, a fost să găsesc o motivaţie bună pentru meciul următor, cel de la Cluj. Sunt optimist, putem spera la salvarea de la retrogradare, iar atât timp cât există şanse trebuie să ne luptăm pentru ele”. – Ionel Gane