Ilie Năstase nu a scăpat de ceea ce se temea. Fostul mare jucător de tenis a fost condamnat la 9 luni şi 10 zile de închisoare, însă pedeapsa este una cu amânare a executării. Decizia a fost luată de Curtea de Apel, după ce, în februarie, magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au dat condamnarea iniţială, cu aceeaşi durată, dar şi cu termen de supraveghere de 2 ani.

Năstase a făcut apel şi a cerut reducerea sentinţei, precizând, în faţa magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti, că regretă faptele şi că, până la 35 de ani, nu a consumat alcool.

Ilie Năstase, condamnat la închisoare pentru un incident pentrecut în 2018

Incidentul pentru care Ilie Năstase a fost condamnat a avut loc la jumătatea nului 2018. Poliţiştii au fost nevoiţi să blocheze maşina lui "Nasty" după ce acesta a plecat de pe loc după un schimb de replici cu un agent rutier, chiar dacă acesta l-a somat să oprească şi i-a cerut să se legitimize.

Conform poliţiei, la acel moment, Ilie a refuzat să facă etilotestul şi a devenit agresiv, iar astfel, agenţii au fost nevoiţi să-i pună cătuşe şi să-l ducă la INML pentru recoltarea de probe biologice, unde a făcut testul, până la urmă.

Drept urmare a scandalului provocat, fostului tenismen i s-a făcut dosar penal pentru refuzul de a se supune prelevării de probe biologice şi a primit o amendă de 1.000 de lei, fiind lăsat să plece acasă.

La câteva ore distanţă, Năstase a fost prins din nou în trafic, în timp ce făcea un viraj la stânga, peste linia continuă, în timp ce se afla pe un scuter, fără a avea dreptul de a conduce. Pentru această infracţiune, Năstase a fost amendat cu încă 1.305 lei şi 6 puncte de penalizare.