Ploieştiul bifează cumva acelaşi paradox ca si Urziceniul şi Galaţiul: cu cât a încasat mai mulţi bani, cu atât clubul a dus-o din ce în ce mai rău. A vândut jucători, a încasat drepturi TV şi sponsorizări, bonusuri pentru participarea în Europa League. Cu toate încasările, a ajuns în insolvenţă, cu datorii de 8 milioane de euro! Regresul s-a petrecut cu un model inedit în conducere: Dan Capră e şi acţionar principal, şi salariat!

Daca initial a avut un salariu lunar de 5000 de euro, acum patronul Petrolului incasează o sumă mult mai mică. Intr-un interviu acordat Gazetei Sporturilor acesta a recunoscut că este salariat. Acţionarul se apără spunând că în calitate de proprietar şi-a putut fixa şi un salariu, iar angajarea soţiei era necesară, dată fiind arestarea lui.

- Domnule Capră, sunteţi şi acţionar principal, şi salariat la Petrolul?

- În primul rând, nu înţeleg de ce trebuie să dau astfel de explicaţii cuiva. E societatea mea!

- Nu neapărat explicaţii, vă întrebăm dacă e adevărat că v-aţi stabilit un salariu de 5.000 de euro lunar.

- Ce spuneţi e adevărat, doar că nu mai e de actualitate. Eu încasam 5.000 de euro pe lună înainte, când nu erau probleme financiare. După intrarea în insolvenţă, am mai rămas cu un salariu de 3.000 şi un pic de lei.

- Soţia e şi ea angajată?

- Da, normal că e angajata clubului! A fost nevoie să facem acest pas în momentul în care am avut eu probleme, am fost arestat. Cineva trebuia să se ocupe, să reprezinte societatea din punct de vedere legal. Oricum, şi ea câştigă o mie şi ceva de euro pe lună, nu mai mult!

Preluare gsp.ro.