Cu toate că au mai existat jucători naturalizaţi în prima selecţionată a fotbalului românesc, atacantul de la Astra Giurgiu va fi primul internaţional născut în Africa.

Kehinde Fatai a marcat de curând trei goluri pentru Astra Giurgiu, vicecampioana României, în victoria cu 3-0 de pe teren propriu obţinută în faţa formaţiei Slovan Liberec, în prima manşă a turului trei preliminar din Liga Europa.

Fatai are 24 de ani şi dosarul său pentru obţinerea cetăţeniei române va fi analizat săptămâna viitoare de către o comisie din cadrul Ministerului Justiţiei.

Dacă va primi cetăţenia română, jucătorul născut la Abuja, în Nigeria, ar putea fi inclus de Victor Piţurcă în lotul pentru meciul cu Grecia, de la Atena, în 7 septembrie, din preliminariile pentru Euro 2016.

Kehinde Fatai a ajuns în România în 2007, la Farul Constanţa. Musulmanul Fatai era minor când a ajuns pe pământ românesc, astfel că Ion Marin, antrenorul constănţenilor, l-a adoptat legal. Fatai a evoluat pentru echipele de tineret ale Nigeriei, însă va putea juca pentru naţionala mare a României.

Din 2010, atacantul înalt de 1,80 metri a jucat la Astra, cu o succintă experienţă la FC Bruges. Fatai are o medie de peste trei goluri pe meci în Liga 1 pentru formaţia din Giurgiu: 93 de partide şi 34 de goluri.

Spre deosebire de alte ţări europene, România s-a ferit să naturalizeze jucători. Dacă în naţionala Poloniei a jucat acum câţiva ani atacantul Emmanuel Olisadebe, tot un nigerian, iar în selecţionatele occidentale sunt destul de multe nume exotice, cea mai memorabilă apariţie a unui străin în gruparea "tricoloră" rămâne Kostas Choumis (Constantin "Costică" Humis), un atacant grec care a adunat două selecţii în perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

SURSA: YahooNews