Meciul cu Finlanda ar putea fi ultimul la cârma naţionalei pentru Piţurcă. Indiferent de rezultat. Şi chiar ar fi bine să se confirme plecarea lui de la naţională, aceasta fiind o veste pe care o aşteaptă cei mai mulţi dintre microbiştii români. Dacă pleacă Piţurcă, poate veni Contra în locul lui, ca selecţioner? Este o dilemă care chiar merită dezbătută. Mai ales după ce Guriţă a confirmat pentru Dolce Sport că ar putea să ia în calcul această variantă.

„Eu nu cred că Piţi va pleca. Un rezultat bun ne apropie în proporţie de 70 la sută de calificare. Nu cred că se va ajunge la mine. Dar dacă se va ajunge la mine, vom discuta cu toată lumea. Depinde şi ce se vrea, un antrenor mai tânăr, unul mai experimentat", a declarat Contra la Dolce Sport

Adevărul este că ar cam trebui un antrenor tânăr, la naţională. Iar Contra poate fi o variantă cât se poate de plauzibilă. A avut succes în România, a imprimat Petrolului un stil de joc specific, a ajuns în unul dintre cele mai puternice campionate din Europa, cel al Spaniei, este un fost internaţional al României.

Mai mult, după schimbarea patronatului la Getafe, situaţia lui la echipa de club, Getafe, nu este una chiar una liniştită. Aşa că există mai multe argumente pentru care Cosmin Contra ar putea fi selecţionerul României.

Dacă va pleca Piţurcă, normal!