Odată cu punerea în vânzare a biletelor şi abonamentelor, noul Petrolul a depăşit momentul critic financiar. Câţiva sponsori au venit lângă echipă, pe aproape sunt şi alţii cu care se poartă discuţii şi care vor semna contracte cu galban-albaştrii.

În primul rând datorită numărului mare de suporteri care vin la meci şi, evident, a modului în care au fost gestionaţi banii, Petrolul nu are nicio datorie, ba chiar este pe plus: Peste 130.000 de lei. Banii nu sunt foarte mulţi pentru o echipă de fotbal cu pretenţii, dar nu-s nici puţini, ţinând cont de faptul că, în mod normal, o dată la două săptămâni, conturile ar trebui să fie alimentate la fel ca şi până acum, prin grija suporterilor care vin la meci.

Rămân lunile moarte, în care nu se dispută jocuri oficiale, care trebuie acoperite şi vor fi, mai mult ca sigur, dacă ţinem cont de balanţa pozitivă.

Petrolul trebuie să se gândească însă şi la viitorul ceva mai îndepărtat, participarea la Liga a III-a. Acolo, cheltuielile curente vor fi mult mai mari, iar echipa va avea nevoie de întăriri pentru cel de-al treilea pas, atacarea promovării în liga secundă.

Până atunci însă, până la finalul actualului sezon, preşedintele Cristi Vlad evaluează ca fiind sufficient un buget de 10.000 de euro pe lună.

“Suntem OK din punct de vedere financiar. Dacă ne menţinem veniturile până la finalul campionatului, ar fi bine. Dar este loc şi de mai bine, iar când vom promova, va fi cu totul altceva. Noi vrem să plătim salariile la timp, să plătim taxele la timp. Am venit în faţa dumneavoastră cu bilanţ şi balanţă. Nu cred că mai face cineva aşa în România. Bugetul nu este asigurat până la finalul campionatului, dar vin bani de la etapă la etapă. Ţinem să le mulţumim suporterilor, ei sunt motorul principal al echipei. Alături de ei, suntem puternici, de neînvins”, a declarat preşedintele Cristi Vlad, la conferinţa de presă.